Τρικαλινή παρέμβαση για το αύριο της Θεσσαλίας!

Μέσω του Συνεδρίου της «Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού»

 

Γίνεται στις 27 και 28 Ιανουαρίου στο «ΑΝΑΝΤΙ» με την υποστήριξη των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΩΝ»

 

Θα μιλήσουν κορυφαίοι επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολιτικοί

 

Τα βλέμματα συγκεντρώνει και η κοινή παρουσία Κουρέτα & Αγοραστού με τους νέους τους ρόλους

 

Του Δημήτρη Κρούπη

 

Στο πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων για το πώς η Θεσσαλία δεν θα ξαναζήσει άλλον «Ντάνιελ» αλλά και το πώς θα γίνει η ανασυγκρότησή της μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ασφαλώς και θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη το Συνέδριο που διοργανώνει η «Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού» στις 27 & 28 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «ΑΝΑΝΤΙ».

Η οργανωτική επιτροπή δουλεύει πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί, με συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ και το πλήρες πρόγραμμα.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι «Daniel. Η Θεσσαλία μετά…» και έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες αλλά και υψηλόβαθμοι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες. Ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά το ότι την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου «θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους» και οι κ.κ. Δημήτρης Κουρέτας ως νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αλλά και ως καθηγητής-γνώστης της θεσσαλικής πεδιάδας και ο Κώστας Αγοραστός, πρώην (επί 13 χρόνια) Περιφερειάρχης και νυν καθηγητής.

Στους ομιλητές που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση συμπεριλαμβάνονται και οι Λευτέρης Αυγενάκης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Παπαστεργίου υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς. Τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β. (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Τον επιστημονικό κόσμο, την γνώμη που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα εκπροσωπήσουν και οι Δρ. Ανδρέας Φλουρής καθηγητής Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δρ. Μιλτιάδης Νεκτάριος καθηγητής και Δ/ντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Κινδύνων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δρ. Νικόλαος Ηλιού καθηγητής Οδοποιίας και Δ/ντής Εργαστηρίου Οδοποιίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι καθηγητές επίσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικήτας Μυλόπουλος (διευθυντής Εργαστηρίου Υδρολογίας) και Δημήτρης Γούσιος (διευθυντής Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου).

Στα θέματα που θα συζητηθούν και θα κατατεθούν υλοποιήσιμες προτάσεις είναι και το πότε θα επανέλθουμε σε μια ομαλή καθημερινότητα των πολιτών, τι πρέπει να κάνουμε για να θωρακίσουμε τον κάμπο από ακραία καιρικά φαινόμενα, πόσο μπορούν να βοηθήσουν η δημιουργία φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών, μπορεί η καταστροφή να γίνει ευκαιρία για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να βοηθήσει στην πρόληψη φυσικών καταστροφών; Φυσικά θα αναλυθεί και το «τι είναι κλιματική αλλαγή και πως επηρεάζει σημαντικές πτυχές της ζωής μας».

Το συνέδριο γίνεται με τη γενναία στήριξη της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ» των αφών Σαράντη.

Σχετικές δημοσιεύσεις