Τρεις και σήμερα για τα αποκαλυπτήρια!

Τέλος χρόνου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για κατάθεση υποψηφιοτήτων

 

 Δυσκολεύονται σχεδόν όλοι να πείσουν όσες γυναίκες χρειάζονται (40%) για να «κλείσουν» τους συνδυασμούς τους

 

 Νίκος Σακκάς (Τρίκαλα), Λευτέρης Αβραμόπουλος (Δ. Μετεώρων), Κώστας Μαράβας και Θοδωρής Χήρας (Πύλη) θα κατεβάσουν πάνω από 250 άτομα ο καθένας!

 

Σκληρή Κόντρα Μπαγιώτη-Αγναντή στο Δήμο Φαρκαδόνας

 

«Εντάξει. Σου βρήκα… δύο γυναίκες!». Είναι μια φράση που ακούγεται με… ανακούφιση τις τελευταίες ημέρες σε όλα σχεδόν τα «στρατηγεία» των υποψήφιων δημάρχων και η οποία χαροποιεί ακόμη και τις… γυναίκες των υποψηφίων! Αφού όπως ίσως καταλάβατε οι γυναίκες που βρέθηκαν είναι για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια, ιδιαίτερα στις Τοπικές Κοινότητες και όχι για «πονηρούς» σκοπούς.

Τρεις ημέρες και σήμερα για τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των συνδυασμών για τις Δημοτικές εκλογές και τώρα συνειδητοποίησαν όλοι οι υποψήφιοι πόσο δύσκολο είναι να κατεβάσουν πλήρη συνδυασμό (μετά τις… πονηρές αλλαγές που έφερε ο Βορίδης) αφού χρειάζονται δεκάδες γυναίκες (σχεδόν 100 για τον Δήμο Τρικκαίων) για τα ψηφοδέλτιά τους.

Η άλλη σημαντική αλλαγή είναι η καθιέρωση του ποσοστού 3% ως ελάχιστο όριο για να εκπροσωπηθεί κάποιος συνδυασμός στα νέα Δημοτικά Συμβούλια και αυτό έχει αποθαρρύνει  πολλούς αντάρτες αλλά και κάποιους ρομαντικούς.

Όπως επίσης και η μείωση του αριθμού των εδρών σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια π.χ. στο Δήμο Τρικκαίων από 45 θα έχουμε 39 Συμβούλους. Είναι επίσης γνωστό πως πλέον ο νικητής θέλει μόνο 43%+1 ψήφο για να εκλεγεί δήμαρχος ή Περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή και πως θα εκλέξει τα 3/5 των συμβούλων αφού η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε.

Όλα τα παραπάνω… εμπόδια λειτούργησαν αποτρεπτικά για την δημιουργία πολλών συνδυασμών και έτσι, ειδικά στο νομό μας, όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει δεύτερος γύρος σε κανέναν Δήμο μα ούτε και στην Περιφέρεια.

-Στο Δήμο Τρικκαίων μάλλον θα έχουμε τρεις συνδυασμούς (από 7 που είχαμε το 2019) εκτός και αν τελικά καταφέρει και συμπληρώσει συνδυασμό και ο Σπήλιος Τσιγάρας. Δηλαδή Νίκος Σακκάς, Γιώργος Ηλιάδης και Γιώργος Καΐκης (ΚΚΕ).

-Στον Δήμο Μετεώρων που… προπονούνταν καμιά δεκαριά υποψήφιοι τα δύο τελευταία χρόνια τελικά απέμειναν και εκεί τρεις! Αβραμόπουλος, Παπαχρήστος και Κεραμίδας (ΚΚΕ).

-Επίσης και στον Δήμο Πύλης έχουμε τρεις συνδυασμούς. Μαράβας, Χήρας (μαζί με Τσιούτσια) και Καλύβας (ΚΚΕ).

-Στον Δήμο Φαρκαδόνας είναι «θολά» τα πράγματα. Έχουμε σίγουρα τον Αγναντή, τον Μπαγιώτη και τη Στεργίου (ΚΚΕ). Τον τελευταίο χρόνο μας βομβάρδιζε καθημερινά με δελτία τύπου και ο Χρήστος Σταμόπουλος (Άμεση Δημοκρατία) αλλά τις τελευταίες ημέρες δεν έχουμε νεώτερά του.

Έτσι και αλλιώς μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έρχονται για όλους τα αποκαλυπτήρια και ελπίζουμε στη συνέχεια να γίνει και κάποιος διάλογος επί της ουσίας για το ρόλο της Τ.Α. και όχι επί των ονομάτων.

Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις