Τρίκαλα – Amberg: Μια δωρεά και χιλιάδες «ευχαριστώ» από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με ένα βίντεο για τη φιλία συνόδεψαν οι αδελφοποιημένοι με τα Τρίκαλα πολίτες  του Αμπεργκ τη δωρεά των 3.000 € του γερμανικού Δήμου και του συλλόγου HELLAS – Amberg προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων. Ένα βίντεο που εξηγεί, όπως τονίζει ο Δήμαρχος της γερμανικής πόλης, Michael Cerny, ότι «θελήσαμε να δώσουμε χαρά, να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την επαφή». Ο δε Franz Mertel, πρώην ταμίας της πόλης, σημείωνε «πόσο σημαντικοί είναι ο φίλοι. Να συναντηθούμε, να μιλήσουμε, να γιορτάσουμε μαζί». Ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Hellas Amberg, Romy Sandner επεσήμανε ότι είναι στο πλευρό των τρικαλινών, έμπρακτα με το ποσό που συγκέντρωσε ο Σύλλογος.

Μαζί με χαιρετισμούς από Γερμανούς και Ελληνες που διαμένουν στη γερμανική αυτή πόλη, το βίντεο ήταν η απόδειξη, πως ο κορονοϊός χώρισε τους ανθρώπους, χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα για διά ζώσης συνάντηση (όπως ο κ. Cerny ο κ. Παπαστεργίου επιθυμούν). Ομως συνεχίζεται η αδελφική σχέση ανάμεσα στους κατοίκους των δύο πόλεων – έστω και εξ αποστάσεως, έστω και εικονικώς.

Εξάλλου η πόλη του Amberg είναι η ίδια που προσέφερε εξοπλισμό για πλατεία για παιδιά στα Τρίκαλα, η ίδια που δώρισε δύο συσκευές για ΚΑΡΠΑ, η ίδια που δώρισε χρήματα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Ηταν φυσικό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, να μην κρύβει τη χαρά του, ευχαριστώντας τους αδελφούς από τη Γερμανία με θερμά λόγια:

«Σε αυτές τις στιγμές της πίεσης λόγω του κορονοϊού, οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη. Και αυτή η κίνησή σας, αυτή η αγάπη που εισπράξαμε, είναι κάτι που επισφραγίζει τις σχέσεις των δύο πόλεων.

Η απόσταση έχει εκμηδενιστεί, αφού η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας. Η πραγματική, όμως,  χαρά μας, θα είναι το να συναντηθούμε, να μπορέσουμε να μιλήσουμε ξανά, να δούμε πώς η Ευρώπη μπορεί να είναι το κοινό μας σπίτι, είτε τώρα ενάντια στην πανδημία, είτε για το ειρηνικό μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών».

Τα χρήματα πλέον, με τη νόμιμη διαδικασία βρίσκονται στον Δήμο Τρικκαίων, οδεύοντας σε στήριξη τρικαλινών που ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις