Τρίκαλα: Το Εφετείο έκοψε 32 χρόνια από την πρωτόδικη ποινή σε 64χρονο για αποπλάνηση ανηλίκων

Ο 64χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2018 – Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που είχε απορριφθεί πρωτόδικα

 

Συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 64χρονο που πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών για την αποπλάνηση πέντε ανήλικων κοριτσιών κάτω των 12 ετών στα Τρίκαλα το 2018.

Ο 64χρονος αρνήθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται τονίζοντας πως δεν ακούμπησε τα παιδιά.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2018 αφού προηγουμένως τα κορίτσια είχαν εξομολογηθεί στους γονείς τους ότι είχε προβεί σε άσεμνες πράξεις σε βάρος τους μέσα σε ένα γκαράζ κοντά στην πολυκατοικία όπου κατοικούσε.

Στο Εφετείο χθες ο κατηγορούμενος ανέφερε πως μόλις ήρθαν τα κορίτσια στο γκαράζ, έκανε μόνο μια χειρονομία για να τα απομακρύνει. Η πρόεδρος του επεσήμανε τότε τις αρχικές του καταθέσεις στις ανακριτικές αρχές όπου παραδέχονταν ότι τέλεσε αυτές τις πράξεις. Ωστόσο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τα κατέθεσε αυτά στην αστυνομία.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας της έδρας ρώτησε με τη σειρά του γιατί να πουν αυτά τα πράγματα τα παιδιά. «Δεν ξέρω τι να πω. Δεν τα έχω κάνει» αρκέστηκε να απαντήσει ο κατηγορούμενος ζητώντας συγνώμη που άφησε τα παιδιά να έρθουν κοντά του.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αποδείχτηκαν οι πράξεις που τέλεσε ο κατηγορούμενος και πρότεινε την ενοχή του για τέσσερα κακουργήματα τέλεσης γενετήσιων πράξεων σε βάρος των τεσσάρων κοριτσιών, για δύο πλημμελήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και για μια απόπειρα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Επίσης πρότεινε την αθώωση του λόγω αμφιβολιών για τις πράξεις σε βάρος της πέμπτης κοπέλας.

Μετά τη διακοπή για διάσκεψη, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινές καθείρξεως για την πράξη της αποπλάνησης σε τέσσερα κορίτσια και φυλάκιση 18 μηνών για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε ένα. Για το πέμπτο κορίτσι ο 64χρονος αθωώθηκε.

Μετά και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου (στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν απορριφθεί όλα τα ελαφρυντικά), ο 64χρονος επέστρεψε στη φυλακή με συνολική ποινή κάθειρξης τα 13 έτη.

Πηγή: larissanet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις