Το 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλεξ. Παπαδιαμάντης» για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το 4ο Πειραματικό Λύκειο Τρικάλων – «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»  με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ, οργάνωσε και υλοποίησε μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Αρχικά με τις ενέργειες του  καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κυρίου Αποστόλου Ξάφη,  βρέθηκε στο σχολείο ο κ. Δημήτρης Αβράμης Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης, του αθλήματος “της αγκαλιάς” όπως ο ίδιος δήλωσε, και ο οποίος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για το ιδεώδες του Ολυμπισμού και την ανάγκη να προσπαθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους με γνώμονα τις ηθικές αρχές και την πίστη στους εαυτούς τους.

Η διευθύντρια του σχολείου, κυρία Αποστόλου Μαριάννα ευχαρίστησε τον Ολυμπιονίκη μας για την εθνική προσφορά του, και, αφού η ίδια τόνισε στους συγκεντρωμένους μαθητές και μαθήτριες τα μηνύματα της σημερινής ημέρας, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των δραστηριοτήτων. Τα παιδιά του σχολείου συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς μετέβησαν στο αθλητικό πάρκο του Αϊ-Γιώργη, όπου υπό την επίβλεψη του καθηγητή  Φυσικής Αγωγής  και των άλλων εκπαιδευτικών, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή τους, επιδόθηκαν σε μια σειρά προγραμματισμένων αθλητικών δράσεων, ομαδικών και ατομικών.

Δόθηκε έτσι σε όλους και όλες η δυνατότητα να ασκηθούν σε φυσικό χώρο και να απολαύσουν μέρος των ωφελειών, που προσφέρει η άθληση. Τέλος, μετά την επιστροφή τους στο σχολείο, επιδόθηκαν συμβολικά τιμητικές διακρίσεις, για να επιβραβεύσουν τη συμμετοχή και την προσπάθεια.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις