Το 4ο πειραματικό λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» τίμησε τον…Παπαδιαμάντη!

Χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Με μια υπέροχη αφηγηματική – θεατρική παράσταση «Ο Παπαδιαμάντης μέσα από…τα μάτια τους» το 4ο πειραματικό λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» τίμησε, χθες το βράδυ στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρικκαίων, τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη το όνομα του οποίου φέρει ως προσωνυμία του. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” προσέγγισαν επιλεγμένα έργα του μεγάλου μας λογοτέχνη μέσα από μια σύγχρονη οπτική που εκφράζεται με τον δημιουργικό λόγο, σε ένα πλαίσιο αφηγηματικό και θεατρικό με την υποστήριξη των καθηγητών τους Ζήση Στέλλας, φιλολόγου, Πουλιάνα Λουίζας, αγγλικής, Παπαδημητρίου Αθανάσιου, φιλόλογο και Κουβάτα Φωτεινής, φιλολόγου.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευθύμιος Κουφογιάννης παίρνοντας τον λόγο μετά την παράσταση τόνισε ότι η εκδήλωση – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ήταν μία οφειλόμενη τιμή, ένα οφειλόμενο χρέος της εκπαιδευτικής κοινότητας του 4ου πειραματικού λυκείου, προς τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη το όνομα του οποίου φέρει ως προσωνυμία το σχολείο.

Και είχε έναν τριπλό στόχο: ο πρώτος στόχος ήταν να συνεχίσει την παράδοση του εκπαιδευτικού κόσμου να αναδεικνύει διαχρονικά το έργο του.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να φέρει σ’ επαφή τη νέα γενιά, τη μαθητική γενιά με τον λογοτεχνικό χαρακτήρα και τον παιδαγωγικό πυρήνα των έργων του Παπαδιαμάντη.

Ο τρίτος στόχος ήταν να δοθεί και ένας πανηγυρικός τόνος αφού συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια και πλέον χρόνια από την προσωνυμία του σχολείου με το όνομα του μεγάλου λογοτέχνη. Από τις 2 Δεκεμβρίου του 2003 με απόφαση του υπουργείου παιδείας το τότε 4ο ενιαίο λύκειο Τρικάλων απέκτησε την προσωνυμία «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (30η πράξη, 18/2/2003).

Ο κ. Κουφογιάννης αφού ανέγνωσε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που συνυπέγραψαν την απόφαση της απόκτησης προσωνυμίας του σχολείου, κάλεσε στο βήμα τον κ. Αθανάσιο Νάστα, διευθυντή του σχολείου το 2003, ο οποίος και έκανε μία αναδρομή στο ιστορικό της ονομασίας.

Τον λόγο πήραν στησυνέχεια οι εκ των συντελεστών της παράστασης κ. Ζήση Στέλλα, φιλόλογος και κ. Πουλιάνα Λουίζα, καθηγήτρια αγγλικής και υποδιευθύντρια του σχολείου, που αναφέρθηκαν στην προετοιμασία της παράστασης.

Κατά τη γνώμη της σύνταξης, η εκδήλωση για τον Παπαδιαμάντη, απέδειξε ότι μπορεί το δημόσιο σχολείο να γίνει ποιοτικό φτάνει να υπάρχει το μεράκι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις