Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στην εκδήλωση του πρώτου πεσών στον πόλεμο του 40 Βασίλη Τσιαβαλιαρη

Μετά από την ευγενική πρόσκληση του Δημάρχου Πύλης κ Κώστα Μαραβα να συμμετάσχει το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων  στα 22α Τσιαβαλιαρεια στην Πιαλείας προς τιμήν του πρώτου πεσόντα στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, το Σωματείο συμμετείχε με κλιμάκιο ιεροψαλτών σε μια ιεροπρεπη και σεμνή τελετή. Στην πλατεία του χωριού μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου το Σωματείο έψαλε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Βασίλη Τσιαβαλιαρη. Ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης, είναι ο πρώτος που έπεσε για την Πατρίδα στον πόλεμο του 1940,  δίνοντας το παράδειγμα της αυτοθυσίας για να γραφούν στα βουνά της Πίνδου σελίδες δόξας.
Στεφανι μαζί με όλους τους επίσημους κατέθεσε και ο πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου. Ενω ρίγη συγκίνησης κατέκλυσε τους παρευρισκόμενους όταν ο αντιπρόεδρος του Σωματείου διάβασε το προσκλητήριο πεσόντων.
Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Σωματείο να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης – πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας – εν αποστρατεία ναύαρχος και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις