Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ν. Τρικάλων καλεί σε απεργιακό αγώνα

  • Την Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

 

Το Συνδικάτο ¨Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών στο  Νομό μας, και η  Ομοσπονδία που είναι στην δύναμη της, δεν αναστείλαμε τον αγώνα!  

Εξαρχής καλέσαμε τους εργαζόμενους να μείνουν δυνατοί, να μην υποκύψουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να επιβάλουν γενικό σιωπητήριο. Το χτύπημα των δικαιωμάτων μας δεν είναι μια ¨μπόρα που θα περάσει ¨ είναι τα σπασμένα της κρίσης τους που προσπαθούν να τα φορτώσουν ξανά σε μας.

Η κυβέρνηση να πληρώσει πολιτικά το νέο έγκλημα που επιχειρεί σε βάρος της εργατικής τάξης της χώρας.

            Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των Τροφίμων & Ποτών και όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας,  να είναι σε ετοιμότητα.

Να παρθούν αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ¨όποτε η κυβέρνηση φέρει το νέο έγκλημα για να το κάνει νόμο¨.

Καλούμε εργαζόμενους, εκλεγμένους  Δ.Σ. Σωματείων, Συλλόγων του Μαζικού Κινήματος στο Νομό μας σε ανοιχτή σύσκεψη,

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Ε.Κ.Τρικάλων.

** Παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας(μάσκα-γάντια-αντισυπτικό) για την ασφάλειά μας και των διπλανών μας.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στον κλάδο μας, σε άλλους εργασιακούς χώρους, απευθυνόμαστε σε σένα, που από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, σου κουνάνε το δάκτυλο με το ευφυολόγημα της «ατομικής ευθύνης», την ιδία ώρα που στοιβάζεσαι με άλλους συναδέλφους σου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιατί η ασφαλής μεταφορά στον χώρο εργασία σου θεωρείται κόστος .

Που ενώ η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν τηρεί ούτε τα τυπικά μετρά προστασίας της υγείας σου, αναγκάζεσαι να βάλεις το χέρι στην τσέπη, για να κανείς το test μόνος σου για να προστατέψεις την υγεία της οικογένειας σου αφού για τον εργοδότη η υγεία σου θεωρείται κόστος! Που τρέμεις μην αρρωστήσεις, γιατί μετά από επτά μήνες, προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν ήταν η θωράκιση του συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών που εξακολουθεί να λείπει από τα νοσοκομεία. Που ακούς από τα Μ.Μ.Ε (μέσα μαζικής εξημέρωσης) ότι το καλό(!) σενάριο είναι να έχουμε 3.000 νεκρούς από την πανδημία ενώ το άσχημο είναι πάνω από 14 χιλιάδες.

Που για εσένα η διαφαινόμενη κρίση τους, επιταχύνθηκε λόγο της πανδημίας, μεταφράζεται σε εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, απολύσεις, εντατικοποίηση, μισθό στο επίπεδο του επιδόματος, κατάργηση κάθε έννοιας ΣΣΕ και σταθερής εργασίας, ενώ για τους βιομήχανους, υπάρχει ζεστό χρήμα μέσω του “Ταμείου Ανάκαμψης” της ΕΕ με στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας τους και ο λογαριασμός για τα σπασμένα θα σταλεί πάλι σε εσένα, με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα διαρκείας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

  • Τώρα με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, τράπεζες και κράτος, γνωρίζοντας την αδυναμία πληρωμής των οφειλών μεγάλου μέρους, σε καλούν ή να πτωχεύσεις και να χάσεις το σύνολο της περιουσίας σου ή να αποδεχτείς να γίνεις νοικάρης στο ίδιο σου το σπίτι!
  • Με την εργασιακή «ευελιξία» σου, να συνιστά το νέο κυβερνητικό δώρο στην εργοδοσία με μισθό 200 ευρώ για προσλήψεις ανέργων, να προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα!
  • Το δεκάωρο αντί του οχτάωρου που προωθεί με νομοσχέδιο η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να γυρίσει τους εργαζόμενους 134 χρόνια πίσω, στο 1886 που με το αίμα των εξεγερμένων εργατών του Σικάγο καθιερώθηκε η 8ωρη ημερήσια εργασία!

 

 

 

« Ο φόβος φυλάει τα έρμα..» λέει ο λαός μας Γι΄αυτό και θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων απέναντι σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει στην σημερινή γενιά αλλά και στις επόμενες γενιές των παιδιών μας.

Στόχος τους είναι η καρδιά του συνδικαλιστικού κινήματος, τα ταξικά συνδικάτα και σπεύδουν άρον –άρον να τροποποιήσουν τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 με νέα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση και ελευθερίες, στο παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει να «χτυπηθεί»:

  • Το δικαίωμα στην απεργία, σε σημείο που τα νέα εμπόδια που θα μπαίνουν να συνιστούν απαγόρευση της απεργίας, ειδικά στους μεγάλους χώρους εργασίας που είναι στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο.
  • Να σταματήσουν κάθε ζωντανή λειτουργία των συνδικάτων, τις μαζικές διαδικασίες όπως είναι η συνέλευση των μελών και να τις αντικαταστήσουν με τηλεψηφοφορία και τηλεσυμμετοχή, μορφές που αφήνουν ελεύθερο έδαφος να παρεμβαίνει ωμά η εργοδοσία.
  • Ταυτόχρονα προστατεύουν κάθε μηχανισμό απεργοσπασίας που θα στήνει η εργοδοσία με το προσωπικό ασφάλειας που θα είναι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι της επιχείρησης, η οποία θα διευκολύνεται ακόμα περισσότερο και στο θέμα των διαφορών επί των Συλλογικών Συμβάσεων, που από την Επιθεώρηση Εργασίας περνάει στον ΟΜΕΔ όπου κυριαρχούν οι εργοδότες και το κράτος τους.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!  ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ  ΑΙΣΧΡΟΙ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ!

Εδώ δεν χωράει κανένας συμβιβασμός καμιά αναμονή. Να δοθεί άμεσα πολιτική ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ απάντηση από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε η δύναμή σου βρίσκεται στον διπλανό σου, στους εργαζόμενους της επιχείρησης που προβληματίζονται το ίδιο όπως και εσύ, σε εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους οικονομίας, που βιώνουν την ίδια εκμετάλλευση και μπορούν να σε καταλάβουν.

Το δίλλημα τώρα για τον καθένα εργαζόμενο και την κάθε μια εργαζόμενη είναι:

  • Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε την παρασιτική τάξη των βιομηχάνων και των μονοπωλίων, δηλαδή μια χούφτα κηφήνες να απομυζούν και να γεύονται όλον αυτό τον τεράστιο πλούτο που βγαίνει από τον ιδρώτα και το αίμα εκατομμυρίων εργαζομένων;

            Ή θα αποφασίσουμε να τους στείλουμε στα τσακίδια μια ώρα γρηγορότερα μπας και ζήσουμε τις μέρες που οι εργάτες θα βαδίζουν στις δικές τους λεωφόρους του μέλλοντος;

Η δύναμη σου βρίσκεται στο σωματείο, που είναι το δικό μας αποκούμπι και που κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΕΒ.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Έξω το κράτος και οι μηχανισμοί του από την λειτουργία και δράση τους.
Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

      Γιώργος Λιατίφης                                                                   Δημήτρης Αρμάγος

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις