Τιμήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Πέμπτη 04/04/2024, με αφορμή την Πανελλήνια  ΣχολικήΗμέρα Φιλοζωίας, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων πραγματοποίησε μία σειρά από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της φροντίδας και της προστασίας των ζώων. Το σχολείο σε συνεργασία με την Ομάδα Παιδείας της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣοργάνωσε ανοικτή ενημερωτική τηλεσυνάντηση για  τους μαθητές/τριες της Α΄καιΒ΄τάξης.

Στην ενδιαφέρουσα και διαδραστικήτηλεσυνάντησηπαρουσιάστηκαν συνοπτικά  οι  βασικοί στόχοι της φιλοζωίας, οι στόχοι της εκπαίδευσης γιατη φιλοζωία, η σχέση ανθρώπου-ζώου διαχρονικά, τα δικαιώματα των ζώων, τα άγρια ζώα(βιοποικιλότητα), τα ζώα κτηνοτροφίας και  τα ζώα συντροφιάς. Παράλληλα οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για θέματα όπως η σωστή φροντίδα των κατοικίδιων, η σημασία της υιοθεσίας αντί της αγοράς ζώων, καθώς και οι συνέπειες της εγκατάλειψης και κακοποίησης των ζώων.Μετά το πέρας της ενημέρωσης  τα παιδιά συζήτησαν με τους καθηγητές τους και εκφράστηκαν ζωγραφίζοντας και γράφοντας συνθήματα για την προστασία των ζώων.

Επιπλέον, στο πλαίσιοτου  μαθήματος  της Τεχνολογίας, μαθητές/τριες είχαν ήδη κατασκευάσει ταΐστρες  για πτηνάμε την καθοδήγηση του κυρίου Θεμελή Αντωνίου. Οι μαθητές/τριες αφού ενημερώθηκαν για τη ζωή των πτηνών, επισκέφθηκαν την πλατεία της γειτονιάς, επέλεξαν με προσοχή κατάλληλα σημεία, τοποθέτησαν τις ταΐστρες, τις γέμισαν με τροφή και δεσμεύτηκαν να επαναλαμβάνουν την τροφοδοσία τακτικά.

Όλες οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται  στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου και έχουν  ως σκοπό να καλλιεργήσουν το αίσθημα της ευθύνης και της συμπαράστασης προς τα ζώα.Οι μαθητές /τριεςμας ευαισθητοποιήθηκαν, μίλησαν και οι ίδιοι για τα κατοικίδιά τους και δεσμεύτηκαν να βοηθούν  και να προστατεύουν τα αδέσποτα που συναντούν.

Το 5ο Γυμνάσιο ευχαριστεί την  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για την ενημέρωση που έκανε στα παιδιά μας και συγχαίρει τα παιδιά  που με ζήλο και ενδιαφέρον συμμετείχαν στις δράσεις.

Τέλος ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε  τους εκπαιδευτικούς κ. Βακουφτσή Παναγιώτα, κ.Θεμελή Αντώνη, κ.  Καραγεώργου Ελευθερία, κ. Μιχαήλ Μαρία και κ. Μπαλογιάννη Ουρανία που ανέλαβαν και οργάνωσαν όλες αυτές τις δράσεις και μετέδωσαν στους μαθητές/τριες το μήνυμα της φιλοζωίας που προάγει την αξία και τον σεβασμό προς όλα τα πλάσματα του πλανήτη, καλλιεργεί  την συμπόνοια και την ενσυναίσθηση,  αναπτύσσει την υπεύθυνη συμπεριφορά και χτίζει υπεύθυνους πολίτες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις