Τη στήριξη των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων & Fast Food Ν. Τρικάλων ζητά ο Β. Γιαγιάκος

Το δίκαιο αίτημα του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων & Fast Food Ν. Τρικάλων γνωστοποίησε με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος. Η επιστολή έχει ως εξής:

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες χώρου εκδηλώσεων και κέτερινγκ και να ενεργήσετε άμεσα ώστε να επαναλειτουργήσει ο κλάδος των κέντρων διοργάνωσης εκδηλώσεων τη στιγμή που η εστίαση λειτουργεί και εξυπηρετεί κανονικά.

Ειδικότερα, ενώ επαναλειτουργούν οι ΚΑΔ 5610 και 5630, η τροφοδοσία εκδηλώσεων (κέτερινγκ) με ΚΑΔ 5621 παραμένει κλειστή με συνέπεια να μην μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Παρακαλούμε όπως σκύψετε στο πρόβλημα των επιχειρηματιών αυτού του κλάδου και να προωθήσετε το αίτημα μας στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να προβούν στο άνοιγμα αυτών των επιχειρήσεων μέσα από υγειονομικούς κανόνες.

Σας μεταφέρουμε όχι μόνο την αγωνία των επιχειρηματιών του κλάδου που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό αλλά και τον αντίκτυπο του προβλήματος στην κοινωνία. Πελάτες (νέα ζευγάρια, οικογένειες) δεν μπορούν να προγραμματίσουν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους αφού απαιτείται χρόνος για την προετοιμασία μιας κοινωνικής εκδήλωσης τόσο από την πλευρά των επιχειρηματιών όσο και από την πλευρά των πελατών.

Συνεπώς, απαιτούμε από την κυβέρνηση την επανέναρξη των επιχειρήσεων του κλάδου. Αναμένουμε άμεσα ανακοίνωση με σαφές χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για τον προγραμματισμό των εργασιών μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις