Τηλε-ημερίδα για τους δανειολήπτες από το Επιμελητήριο Τρικάλων – Σε ποιους απευθύνεται και τι επιδοτεί το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων με σκοπό να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» και να τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα τους από τον ίδιο τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, διοργανώνει τηλε-ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:30.

Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» παρέχει στήριξη για 9 μήνες, μέσω επιδότησης των μηνιαίων δόσεων των δανείων με υποθήκη στην 1η κατοικία, σε όσους έχουν επηρεαστεί οικονομικά αρνητικά από τη δυσμενή πανδημία του κορονοϊού.

Απευθύνεται στον πολίτη που έχει πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό είτε πρόκειται για τον ίδιο είτε για μέλη της οικογένειάς του που διαμένουν στην ίδια κατοικία.

Ενδεικτικά, αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, φυσικά πρόσωπα ατομικών επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω του COVID-19, εταίρους προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιριών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά με κρατική εντολή ή/και έχουν λάβει ενίσχυση, ανέργους, μισθωτούς που μειώθηκε το εισόδημα τους, εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, ιδιοκτήτες ακινήτων που τους έχει επιβληθεί μείωση του ενοικίου κατόπιν κρατικής εντολής και γενικά όσων το εισόδημα τους μειώθηκε λόγω του COVID-19 και έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία, ακόμη κι αν αυτό είναι δάνειο επιχειρηματικό, στεγαστικό ή καταναλωτικό. 

Η επιδότηση για όσους έχουν:

ενήμερο δάνειο, ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης του δανείου και στο 3ο τρίμηνο στο 70%.

μη εξυπηρετούμενο δάνειο, που δεν έχει ακόμη καταγγελθεί, ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για το 3ο τρίμηνο.

μη εξυπηρετούμενο δάνειο, που έχει ήδη καταγγελθεί ανέρχεται στο 60%, 50% και 30% της μηνιαίας δόσης του δανείου, αντίστοιχα για κάθε τρίμηνο.

Δηλώσεις Συμμετοχής στην τηλε-ημερίδα: Το Επιμελητήριο Τρικάλων καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν το e-mail τους (έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020) στην ειδική φόρμα που είναι αναρτημένη στο portal του Επιμελητηρίου www.trikala-chamber.gr  (ή ΕΔΩ), προκειμένου να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

Σχετικές δημοσιεύσεις