ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων φιλοξένησε με επιτυχία την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του, με γενικό θέμα “Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στην Καθημερινή Εκπαιδευτική Διαδικασία”.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο  και συγκέντρωσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, προσφέροντας μια ευκαιρία για εμβάθυνση στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εφαρμογών της στον εκπαιδευτικό τομέα.

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδύεται ως ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική διαδικασία και να παρέχει ευκαιρίες για προσαρμοστική μάθηση. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης κάλυψε θεματικούς τομείς όπως:

  • Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Βασικές αρχές και εφαρμογές.
  • Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία.
  • Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στη Διδασκαλία και την Αξιολόγηση.

Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις στη χρήση της στην εκπαίδευση, και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες για την αποτελεσματική ενσωμάτωσή της στην καθημερινή τους διδακτική πρακτική.

Η επιμόρφωση περιλάμβανε διαλέξεις, συζητήσεις, καθώς και πρακτικές ασκήσεις και εργαστήρια, που επέτρεπαν στους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν αμέσως τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων  ευχαριστεί τον κ. Λεωνίδα Μποντίλα, Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ο οποίος ανέλαβε την επιμόρφωση και βοήθησε τους εκπαιδευτικούς   να κατακτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης στη διδασκαλία. Επίσης ευχαριστούμε  τους συμμετέχοντες/ουσες  για την ενεργή συμμετοχή τους. 

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας αποτελεί θεμελιώδη λίθο προσπαθειών μας για συνεχή βελτίωση και προώθηση της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις