Τεράστια αλληλεγγύη των τρικαλινών προς τους πληγέντες κατοίκους Δήμων της Καρδίτσας

Ένα τεράστιο καραβάνι αλληλεγγύης δημιούργησαν οι τρικαλινοί/ες προς τους γείτονες και αδελφούς καρδιτσιώτες που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Ο Δήμος Τρικκαίων και οι Εθελοντές Τρικάλων από την πρώτη στιγμή οργάνωσαν τη συγκέντρωση, παραλαβή, αποστολή και διανομή υλικών προς τους πληγέντες, σε συνεννόηση με τους Δήμους του γειτονικού νομού.

Η προσφορά ήταν τόσο μεγάλη, που έγιναν 16 χωριστές αποστολές των προϊόντων που οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές απλόχερα προσέφεραν στον χώρο συγκέντρωσης του Ε ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων.

Πολίτες και σύλλογοι, συνεισέφεραν όπως και όσο μπορούσαν, βοηθώντας για άλλη μια φορά συνανθρώπους που είχαν ανάγκη, όπως πάρα πολλές φορές έχουν πράξει μέχρι τώρα και για τόσο διαφορετικές περιπτώσεις.

Η συγκέντρωση των ειδών με τη συνδρομή των Εθελοντών Τρικάλων ήταν καθημερινή, ενώ τα είδη, όπως τόνισε ο εντεταλμένος για τον εθελοντισμό δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Λάππας, συλλέγονταν με βάση τις κάθε φορά ανάγκες, πάντα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, τα είδη διατροφής, κλινοσκεπάσματα, είδη για μωρά, συγκεντρώθηκαν και απεστάλησαν:

– με 2 αποστολές φορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας

– με 2 αποστολές στον Δήμο Παλαμά (νερό, καθαριστικά, κλινοσκεπάσματα)

– με 2 αποστολές στην εθελοντική οργάνωση «Ο άλλος άνθρωπος» που δραστηριοποιήθηκε στην πόλη της Καρδίτσας μαγειρεύοντας και διανέμοντας χιλιάδες μερίδες φαγητού κάθε μέρα,

– με 2 αποστολές στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι

– με συνδρομή των Εθελοντών Τρικάλων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καρδίτσας

– με παράδοση ειδών στους πληγέντες του χωριού Καρποχώρι

– με παράδοση ειδών στο χωριό Ρούσσο

– με παράδοση ειδών στο χωριό Πρόδρομος

– με 2 αποστολές στον Δήμο Μουζακίου

– με 2 αποστολές στην Τράπεζα Αγάπης Αγναντερού.

Κάθε αποστολή περιείχε διαφορετικά κάθε φορά είδη και σε διαφορετικές ποσότητες, αναλόγως των αναγκών που προέκυπταν.

Ο Δήμος Τρικκαίων και οι Εθελοντές Τρικάλων ευχαριστούν τους εκατοντάδες πολίτες των Τρικάλων, τους συλλόγους (αθλητικούς, πολιτιστικούς κ.α.), μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, που για άλλη μια φορά έδειξαν την πλήρη τους αλληλεγγύη με την παροχή ειδών που ήταν απαραίτητα στους γείτονες Καρδιτσιώτες, για να μειωθούν οι επιπτώσεις από τον «Ιανό».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις