Τα Τρίκαλα υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Μια πολύ μεγάλη ημέρα για τα Τρίκαλα, τον αθλητικό κόσμο και όλη την κοινωνία της περιοχής, είναι η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη των Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων. Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η Φλόγα, στη διαδρομή της για το Παρίσι, για τους Αγώνες της 33ης Ολυμπιάδας, θα διέλθει από την πόλη των Τρικάλων, όπου και θα ανάψει σε ειδικό βωμό.
Η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με την αρμόδια Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οδηγούν στη φιλοξενία της Φλόγας από μια πόλη με έντονο αθλητικό στοιχείο και ιστορία. Να μνημονευτεί μόνο ότι μία ημέρα πριν, στις 20 Απριλίου, το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων ονοματοδοτείται με τα ονόματα των παγκόσμιων πρωταθλητών στίβου, Χρήστου Παπανικολάου και Σοφίας Σακοράφα.
Η διέλευση της Φλόγας από τα Τρίκαλα θα ξεκινήσει από τις 10:17 από  την οδό Βασιλείου Τσιτσάνη στο ύψος τη Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών. Στις 10:30 η Φλόγα θα αφιχθεί στον βωμό που θα στηθεί στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού, όπου προσκαλούνται να παραβρεθούν όλοι/ες οι τρικαλινοί/ες.
Μετά από ολιγόλεπτη, σεμνή τελετή, θα συνεχίσει με λαμπαδηδρομία μέχρι τη γέφυρα Τρικκαίογλου, από όπου θα συνεχίσει τη διαδρομή της στον ελλαδικό χώρο, με απώτερο σημείο άφιξης, τον βωμό του Stade de France στο Παρίσι, το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2024.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις