Τα πρόσωπα από το χώρο της τοπικής πολιτικής σκηνής που ξεχώρισαν μέσα στο 2023

Αρκετά πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής στα Τρίκαλα, κατάφεραν να ξεχωρίσουν την χρονιά που αποχαιρετήσαμε πριν από λίγες ημέρες.

Ο «δ»ξεχώρισε 13 πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν το 2023 και σας τα παρουσιάζει:

Κώστας Σκρέκας

Κατάφερε να εξασφαλίσει την πρωτιά σε τρείς συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι η «αιχμή του δόρατος» της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Επιπλέον αποτελεί σταθερή αξία για το κυβερνητικό σχήμα, έχοντας θητεύσει σε δύο σημαντικά και παραγωγικά Υπουργεία (Περιβάλλοντος-Ενέργειας και τώρα στο Ανάπτυξης), απολαμβάνοντας της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Μετά την θητεία του στην αυτοδιοίκηση ως επιτυχημένος Δήμαρχος Τρικκαίων για δύο θητείες και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είδε το άστρο του να ανατέλλει και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε στο πρόσωπο του Παπαστεργίου ως Δημάρχου, όλη την σύγχρονη τεχνογνωσία που έχει στα θέματα των νέων τεχνολογιών, χρίζοντας τον εξωκοινοβουλευτικό Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νίκος Σακκάς

Διαδέχθηκε τον Δημήτρη Παπαστεργίου στον δημαρχιακό θώκο, εξασφαλίζοντας σχεδόν την απόλυτη εμπιστοσύνη σχεδόν όλης της δημοτικής του ομάδας. Στο λίγο διάστημα μέχρι τις δημοτικές εκλογές απέδειξε πως μπορεί να βάλει σε νέα τροχιά τον Δήμο Τρικκαίων και οι πολίτες στις δημοτικές εκλογές τον επιβράβευσαν με το υψηλό ποσοστό του 62%. Δείχνει ότι έχει όραμα, σχέδιο και προχωρά βασισμένος στις δικές του πλάτες. Ξέρει να ασκεί διοίκηση, άλλωστε έχει εμπειρία χρόνων δοκιμαζόμενος παλαιότερα τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Χρήστος Μιχαλάκης

Ο μεγάλος άτυχος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κατάφερε την πρώτη Κυριακή να εξασφαλίσει ένα τεράστιο ποσοστό για τον Κώστα Αγοραστό στο νομό χάρη στις δικές του δυνάμεις, αλλά την δεύτερη Κυριακή «πλήρωσε» την οργή του κόσμου για τον απερχόμενο πια Περιφερειάρχη. Είκοσι και πλέον χρόνια στο τιμόνι της πάλαι ποτέ Νομαρχίας και μετέπειτα Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προσέφερε πολλά στα Τρίκαλα και φεύγει με το κεφάλι ψηλά.

Χρύσα Ντιντή

Στις πρόσφατες εκλογές έδειξε πως έχει αντοχές και ισχυρό λαϊκό έρεισμα, κάνοντας πράξη το ρητό «Ο επιμένων νικά». Μετά από αλλεπάλληλες απόπειρες να εκλεγεί ως Βουλευτής τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε το ακατόρθωτο, παρά το γεγονός πως πολεμήθηκε λυσσαλέα από μεγάλη μερίδα «συντρόφων» της στο ΠΑΣΟΚ. Αναλαμβάνει σε μια δύσκολη συγκυρία για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία και πρέπει να αποδείξει πως ξέρει και μπορεί.

Μαρίνα Κοντοτόλη

Η αποκάλυψη των βουλευτικών εκλογών στα Τρίκαλα. Παρά το γεγονός πως έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα κατάφερε να εκλεγεί, εξασφαλίζοντας την ψήφο και την συμπάθεια χιλιάδων Τρικαλινών ψηφοφόρων, αφήνοντας πίσω πρώην Βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ που φαινόταν ως φαβορί. Φροντίζει πάντα να βγάζει προς τα έξω το ανθρώπινο πρόσωπο της και στους λίγους μήνες που είναι στο κοινοβούλιο τα πηγαίνει αρκετά καλά, σε αντίθεση με το κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Γιώργος Οικονόμου

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι και πως θα ήταν το ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα χωρίς αυτόν. Σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς πήρε το κόμμα επάνω του, εξασφαλίζοντας του ένα άνετο διψήφιο ποσοστό στα Τρίκαλα. Δυστυχώς για τον ίδιο, εξελέγη Βουλευτής για… μία ημέρα, χάνοντας στις δεύτερες εκλογές (για δεύτερη φορά!) την Βουλευτική έδρα.

Αχιλλέας Κανταρτζής

Αγωνιστής και το πλέον προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, αν και ο ίδιος διατηρεί ανέκαθεν χαμηλό προφίλ. Έμπειρος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, δεν κατάφερε κι αυτός να διατηρήσει την βουλευτική του έδρα, παρά το γεγονός πως την πρώτη Κυριακή εκλέχθηκε.

Ιωάννα Καρρά-Στέλλα Ζολώτα

Οι δύο νεαρές κυρίες που έκαναν την υπέρβαση, θέτοντας υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα. Και οι δύο εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα (η πρώτη ως κτηνοτρόφος και η δεύτερη ως πωλήτρια σε βιβλιοπωλείο). Η Καρρά μάλιστα ήταν έγκυος στην προεκλογική περίοδο, γεγονός που σαφώς δυσκολεύει τις κινήσεις μιας υποψήφιας. Δεν κατάφεραν φυσικά να εκλεγούν, αλλά έκαναν αισθητή την παρουσία τους και δίκαια θεωρούνται ως το «νέο αίμα» του κόμματος στο νομό.

Μπέττυ Χατζηγάκη

Έθεσε υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού και κατάφερε να εκλεγεί με την πρώτη και μάλιστα σε πολύ καλή σειρά, αν και ο συνδυασμός έχασε. Δεν έκανε σχεδόν καθόλου προεκλογικό αγώνα, αλλά εισέπραξε άμεσα την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η γνωστή δικηγόρος και επιχειρηματίας προέρχεται από μια μεγάλη πολιτική οικογένεια του νομού, αλλά απέδειξε πως μπορεί να σταθεί αυτόνομα στις δικές της δυνάμεις. Σίγουρα έχει μέλλον στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

Κώστας Μαράβας

Η επανεκλογή του για 5η φορά στο αξίωμα του Δημάρχου, σημαίνει πως εδώ κάτι υπάρχει. Έχει το «κοκαλάκι της νυχτερίδας» και με ότι ασχολείται πετυχαίνει και βγαίνει νικητής. Απλός και φιλικός με τον κόσμο, κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών με το σπαθί του. Έχει αφήσει έργο όλα αυτά τα χρόνια, ενώ η 5ετής νέα θητεία που ξεκινάει γι΄αυτόν, αποτελεί το «μεγάλο του «στοίχημα» για την αναμόρφωση και την ανάπτυξη του Δήμου Πύλης.

Λευτέρης Αβραμόπουλος

Είναι ο νεότερος Δήμαρχος του νομού και ένας από τους νεότερους πανελλαδικά, καταφέρνοντας να εκλεγεί στο Δήμο Μετεώρων με το ιλιγγιώδες ποσοστό του 66%. Νέος, ικανός αλλά και φιλόδοξος, έχει στόχο να βάλει σε μια νέα τροχιά τον Δήμο και σίγουρα οι δημότες περιμένουν πολλά από αυτόν. Σίγουρα έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του.

 

Δ. Π.

Σχετικές δημοσιεύσεις