Τα μυστικά του T.K.D. από έμπειρους δασκάλους

Αφιερωμένο στον αξέχαστο  Βασίλη Βαργιάμη το 11ο προπονητικό Καμπ Ταεκβοντό του Σ.Ο.Α.Τ.

 

 

Οι αριθμοί, τα στατιστικά και οι παρουσίες σημαντικών προσωπικοτήτων του Ταεκβοντό , μας δίνουν το καλύτερο στίγμα για μια μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας… Με την παρουσία 29 σωματείων  από την Ελλάδα και επτά  από το Εξωτερικό,   το 11ο προπονητικό Καμπ του Σ.Ο.Α.Τ. ξεπέρασε τα προηγούμενα “όριά” του, δίνοντας ίσως το καλύτερο παράδειγμα για τον τρόπο και τις μεθόδους που θα πρέπει να ακολουθήσουν νέοι αλλά και παλιοί αθλητές και προπονητές αυτού του συναρπαστικού αθλήματος.

Αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Βασίλη Βαργιάμη, που  άφησε το δικό του προσωπικό στίγμα του στον σύλλογο και στο άθλημα, το φετινό «ραντεβού» βασίστηκε κυρίως στην παρουσία αξιόλογων και έμπειρων διδασκάλων, οι οποίοι έδωσαν τις γνώσεις τους αναλύοντας λεπτομερώς τις σύγχρονες μεθόδους προπόνησης για την άρτια προετοιμασία και παρουσία αθλητών τριών στους αγώνες. Εξέχουσα προσωπικότητα φυσικά ήταν ο Jαοuad-Achab, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής από το Βέλγιο,  όπως επίσης και Moystapha- Akkouh, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής Μαρόκου και Βελγίου.

 

 

Στο Καμπ συμμετείχαν  ομάδες από Τουρκία, Ιταλία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μαρόκο, Αλβανία αλλά και πολλοί αθλητές και προπονητές  από τη χώρα μας δίνοντας εύσημα στους διοργανωτές και στο επιτελείο του ΣΟΑΤ. Η παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων Σοφίας Αλεστά η οποία είναι και Αντιπρόεδρος του ΣΟΑΤ, του Αντιδήμαρχου Τρικκαίων Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λάππα και του προέδρου της ΔΕΥΑΤ κ. Αναστασίου έγιναν αισθητές στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο. Τόσο η κυρία Αλεστά, όσο και ο κ. Λάππας μίλησαν για τα οφέλη του αθλητισμού και του συγκεκριμένου Καμπ δίνοντας συγχαρητήρια στον ΣΟΑΤ για την οργανωτική μεθοδικότητα. «Είναι  μια γιορτή για την πόλη μας. Το Καμπ του ΣΟΑΤ κάθε χρόνο συγκεντρώνει περισσότερες συμμετοχές,  αποδεικνύει πως βαδίζει σ’ επιτυχημένο μονοπάτι και αποδεικνύει πως τα Τρίκαλα μπορούν να διοργανώνουν σπουδαίες αθλητικές εκδηλώσεις. Είμαστε δίπλα στον ΣΟΑΤ, έναν σύλλογο που μας εκπροσωπεί επάξια έξω από τα Ελληνικά σύνορα, σε Ευρώπη αλλά και παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε η Αντιδήμαρχος ενώ ο κ. Λάππας στάθηκε και στον αξέχαστο Βασίλη Βαργιάμη τονίζοντας χαρακτηριστικά…«Ο ανθρωπισμός βγάζει συναίσθημα και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Βασίλη Βαργιάμη ο οποίος ήταν αξιόλογος φίλος και δημιουργός αυτής της δράσης. Τα Τρίκαλα χαρακτηρίζονται από τον ανθρωπισμό, πολλά χρόνια τώρα. Ένα πολυπολιτισμικό κέντρο, ανοικτό σε ιδέες, χωρίς διακρίσεις».

 

 

Σύμφωνο “αδελφοποίησης”

Αξίζει να σημειώσουμε πως η φετινή διοργάνωση είχε και ως επιστέγασμα κοινής αθλητικής δράσης την αδελφοποίηση του ΣΟΑΤ με τον Τούρκικο Σύλλογο Balkan-Olympic-Sports-Club, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Adem-Yakinci,  ο οποίος έχει και την ευθύνη των Αθλητικών Ομοσπονδιών της Τουρκίας. Μάλιστα όπως τονίστηκε σκοπός της αδελφοποίησης των δύο συλλόγων είναι η φιλία, η ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίας, που θα συμβάλλουν στη πρόοδό τους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήδη ο κ. Yakinciκάλεσε τον ΣΟΑΤ στην Προύσσα σε τουρνουά Ταεκβοντό που θα πραγματοποιήσει ο Τουρκικός σύλλογος.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις