Τα “Ζουμερά Πορτοκαλάκια” και το παγκάκι που ήθελε να γίνει…βάρκα

Καλοκαιρινή γιορτή με θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Ζουμερά Πορτοκαλάκια»

με μπρίο και χάρη στη σκηνή

 

Με μια δροσερή, παιδική και χαρούμενη ιστορία υποδέχθηκαν το φετινό καλοκαίρι τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της πόλης “Ζουμερά Πορτοκαλάκια”. Μαζί με τις δασκάλες τους προετοιμάστηκαν εντατικά τις προηγούμενες ημέρες ,αναλαμβάνοντας ρόλους και κάνοντας πρόβες προκειμένου να βγάλουν μπρίο και ταπεραμέντο ηθοποιών στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων. Τα κατάφεραν ιδανικά και κέρδισαν το χειροκρότημα όλων και κυρίως των γονιών τους.

Η παράσταση είχε ως θέμα την περιπέτεια που βίωσε ένα παγκάκι στην άκρη παραλίας, που μέσα στον καύσωνα των ημερών ήθελε να γίνει βάρκα για να βρεθεί στη θάλασσα! Κι όπως αφηγούνται οι μικροί μας ηθοποιοί με τις δασκάλες τους…“Αφορμή της φετινής μας καλοκαιρινής παράστασης ήταν ένα κόκκινο παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα και να ταξιδεύει. Ένα κόκκινο ξύλινο παγκάκι που βρισκόταν στην άκρη μιας παραλίας και χάζευε τις βάρκες που περνούσαν από μπροστά του, παρακαλούσε να γίνει κι αυτό βάρκα. Γιατί τι αξία έχει να είσαι παγκάκι, να κάθονται πάνω σου να ακούς διάφορες ιστορίες που δεν σε ενδιαφέρουν ,ενώ αν ήμουν βάρκα θα ταξίδευα;” αναρωτιόνταν μελαγχολικά. Τελικά  ένα βράδυ, με την βοήθεια του αέρα και ενός σεντονιού, ξέφυγε από τα μανταλάκια του,  ξεκόλλησε από το τσιμέντο κι έπεσε στο νερό. Αλλά πήγε στον πάτο της θάλασσας.

Εκεί το καλοδέχτηκαν τα ψάρια, αλλά γρήγορα άρχισαν να μαλώνουν πιο θα κάθεται περισσότερο. Το παγκάκι έβαλε τους κανόνες του και όρια. Θα ζούνε αρμονικά όλα τα ψάρια μεταξύ τους και θα είναι ευτυχισμένα αφού ακολουθήσουν το ωράριο που έβαλε για το καθένα από αυτά. Έτσι κι έγινε, δεν επιτρεπόταν οι φωνές, οι καυγάδες και οι φασαρίες και κανένας δεν πείραζε κανέναν. Η αποδοχή αυτών των κανόνων άλλαξε τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Αυτό κάνουμε και στο σχολείο μας για να ζούμε αρμονικά και ευτυχισμένα με τους φίλους μας!!!”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις