Ταχύτατη η ένταξη του Περιφερειακού Τρικάλων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Μέσα σε 20 μόλις μέρες,  η Περιφέρεια ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της το νέο μεγάλο έργο της πόλης.

Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου Περιφερειακού δρόμου των Τρικάλων, από το ύψος του Μεγαλοχωρίου μέχρι και το Δέλτα Καλαμπάκας. Ο δρόμος θα διαπλατυνθεί, θα τοποθετηθεί διαχωριστικό στηθαίο και θα εξασφαλίζει την διέλευση των οχημάτων χωρίς προβλήματα. Το έργο προϋπολογίζεται στο 1,2 εκ. € και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr εντάχθηκε την Παρασκευή στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι διαδικασίες έτρεξαν με ταχύτατους ρυθμούς από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων Γιάννη Σκάλκο που προώθησαν άμεσα την πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε εξαγγείλει μόλις στις 12 Μαΐου ο Κώστας Αγοραστός από τα Τρίκαλα (δείτε ΕΔΩ).

Το έργο προβλέπει:

Βελτίωση του οδικού τμήματος , μήκους περίπου 5,40Km , της παράκαμψης Τρικάλων  από Κ/Κ Μεγαλοχωρίου έως Κ/Κ  (Δέλτα )  Καλαμπάκας

Το αντικείμενο της μελέτης είναι :

-Η μελέτη διαπλάτυνση /βελτίωση της κύριας αρτηρίας  του οδικού τμήματος της παράκαμψης Τρικάλων μήκους 5,4 Κm (περιφερειακής )

-Η  μελέτη κατασκευής τριών ενδιάμεσων ισόπεδων κόμβων ( κυκλικών )  στις διασταυρώσεις με  την  οδό Τσιτσάνη , με την οδό Μακεδονίας –Λογγακίου και  την οδό Ριζώματος .

– Η μελέτη κατασκευής παράπλευρου οδικού δικτύου στο εν λόγω τμήμα

-Η μελέτη επέκτασης του τεχνικού της γέφυρας Ληθαίου , η μελέτη νέου Τεχνικού άνω διάβασης της Επ. Οδού Τρικάλων Ριζώματος , η μελέτη επέκτασης τεχνικού κάτω διάβασης πεζών στη Χ.Θ 2+900 , και η μελέτη επέκτασης κιβωτοειδούς οχετού στη Χ.Θ  3+000

-Η τοπογραφική μελέτη –κτηματολόγιο της οδού

-Η μελέτη αποχέτευσης της οδού

-Η μελέτη γεωτεχνικών Ερευνών –Μελετών

-Η γεωλογική μελέτη της οδού

-Η περιβαλλοντική μελέτη της οδού

-Η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη της οδού

-Η μελέτη Σήμανσης –Ασφάλισης της οδού

Η βελτίωση του οδικού τμήματος , μήκους περίπου 5,40Km , της παράκαμψης Τρικάλων που αποτελεί τμήμα της Ε.Ο 6 , Βόλος –Λάρισα – Τρίκαλα –Ιωάννινα .H E.O 6, τμήμα της οποίας είναι το έργο που εξετάζεται , αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οδικές συνδέσεις της χώρας με πολλαπλό χαρακτήρα στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Ελλάδας. Συγκεκριμένα :

– Είναι τμήμα του περιφερειακού   δακτυλίου   Τρικάλων  και με την κατασκευή του έργου η πόλη των Τρικάλων αποκτά  ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο .

– Είναι τμήμα κάθετου άξονα σύνδεσης με την Ε65 .

-Εξυπηρετεί την πρόσβαση προς περιοχές (Μετέωρα –Καλαμπάκα ) με σημαντική τουριστική δραστηριότητα και προοπτική μεγαλύτερης ακόμη τουριστικής  ανάπτυξης στο εγγύς μέλλον .

-Η σημερινή κατάσταση της οδού , δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις παραπάνω λειτουργίες της και τους αντίστοιχους κυκλοφοριακούς φόρτους και υπολείπεται των προδιαγραφών που προβλέπονται από τους κανονισμούς περί μελετών οδοποιίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις