Σωματεία & Φορείς του Κινήματος Ν. Τρικάλων: Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την απεργία στις 26/11

Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ¨Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών  Ν. Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Τρικάλων σύσκεψη, για το συντονισμό της αγωνιστικής δραστηριότητας των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων του Νομού Τρικάλων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη για δυνάμωμα του αγώνα του λαού για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας του στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής, αναδείχτηκε  η επικίνδυνη κατάσταση που είναι διαμορφωμένη με τα αλλεπάλληλα κρούσματα στους χώρους δουλειάς, όπως σε Σούπερ-Μάρκετ, σε Γαλακτοβιομηχανίες και Βιοτεχνίες Τροφίμων, στην Εστίαση, σε Δομές Υγείας, στην Εκπαίδευση, υποδεικνύουν ότι κυβέρνηση και εργοδότες, με την επίκληση της ¨ατομικής ευθύνης¨, αφήνουν έκθετους τους εργαζόμενους στους κινδύνους της πανδημίας την ίδια ώρα που οι δημόσιες μονάδες Υγείας δεν προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού.

Στο Γ. Νοσοκομείο, τα Κ.Υ. και άλλες Δομές Υγείας του Νομού μας, είναι κυριολεκτικά αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία διεκδίκησης για μέτρα προστασίας από την πανδημία.

            Η εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την άρνηση της σημερινής κυβέρνησης να πάρει μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας μετά το πρώτο κύμα, ενώ είχε το χρόνο να το κάνει, οδήγησαν στο να «φρακάρει» το σύστημα, αφού πρώτα βρέθηκε στο «κόκκινο» για πολλές βδομάδες και διαπιστωμένα εφάρμοζε ακόμα και μεθόδους διαλογής ασθενών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην πίεση.

Το «θωρακισμένο» και «πανέτοιμο» σύστημα Υγείας, που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες, απορρίπτοντας τα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων.

Απέναντι μας δεν είναι μόνο ο «αόρατος» εχθρός αλλά και ο ορατός, αυτός που γνωρίζουμε καλά, γιατί ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Πρόκειται για την πολιτική που θεωρεί «σπατάλη δημοσίου χρήματος» την προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας και «ιδεοληψία» την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Που την ίδια στιγμή που επιβάλλει λοκντάουν, προωθεί 10ωρα εργασίας. Που εξασφαλίζει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώνουν λιγότερο από το 5% των φορολογικών εσόδων ενώ αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος των ανέργων.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας μας και για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα βρήκε την ευκαιρία με την πανδημία να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία, να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, να απαγορεύσει συγκεντρώσεις και απεργίες, να καταργήσει το 8ωρο. Ούτε λίγο ούτε πολύ να νομοθετήσει  ό,τι ζητάει ο Σύνδεσμος Ελλήνων  Βιομηχάνων.

Τώρα που οι δυσκολίες μεγαλώνουν με το lockdown, τα σωματεία μας δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, δεν θα μας πιάσουν στον ύπνο.

Δε θυσιάζουμε την Υγεία και τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Η δική μας απάντηση,  εκφράζεται με την Ημέρα Δράσης για την Υγεία, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη που είναι η συνέχιση του κοινού αγώνα  εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, των Γυναικών, μεσα από  τα Σωματεία  και τους Συλλόγους  μας.

Συνεχίζουμε  τις διεκδικήσεις  μας για την προστασία της υγείας του λαού μας και καλούμε:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 11:30π.μ.

στην είσοδο του Τ.Ε.Π. του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων.  

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας

 Διεκδικούμε:

  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στο Γ. Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας του νομού μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
  • Να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής. Να ανακληθεί η απόφαση για την περικοπή των τακτικών χειρουργείων.

 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, Ιατρικού και Νοσηλευτών, με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων , όπου στο Γ.Νοσοκομείο  ξεπερνούν τους 100 εργαζόμενους!
  • Επίταξη εδώ και τώρα όλες τις ιδιωτικές δομές υγείας με το προσωπικό τους, με μονιμοποίηση τους, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μετά την πανδημία. 
  • Να εξοπλιστεί και στελεχωθεί ΑΜΕΣΑ το παλιό Γ. Νοσοκομείου  του Νομού μας, ώστε να αξιοποιηθεί  για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, περίθαλψη ασθενών από ¨πανδημία¨ ή άλλων νοσημάτων.
  • Εξασφάλιση ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο για να γίνονται PSRTEST COV-2 και επαρκών Μέσων Ατομικής Προστασίας και λήψη όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων, ασθενών και όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου η διοργάνωση της κινητοποίησης στις 17 Νοέμβρη. Μέσα από την σύσκεψη  τονίστηκε ότι:

Η κυβέρνηση ούτε να το σκέφτεται να πάρει μέτρα απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου. Αυτό που απασχολεί σήμερα την κυβέρνηση σε σχέση με το Πολυτεχνείο δεν είναι ο κορονοϊός, αλλά το ίδιο που τους απασχολούσε και πέρυσι, και χρόνια τώρα.

Το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό – αντιΝΑΤΟικό μήνυμα που εκπέμπει και  φέτος είναι ακόμα πιο επίκαιρο με τις εξελίξεις στην περιοχή, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το ότι η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας.

Είναι ανάγκη να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα “Εξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”, που ενέπνευσε χιλιάδες λαού το Νοέμβρη του 1973. Αποδεικνύοντας ότι ο λαός και η νεολαία μπορούν να οργανωθούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, θα ακουστεί και φέτος δυνατά, κάτω από τις μάσκες μας.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί σταθμό πάλης για το εργατικό – λαϊκό κίνημα και συνδέεται με τις σύγχρονες διεκδικήσεις και τους αγώνες, αυτό είναι το στίγμα του και το περιεχόμενό του κάθε χρόνο. Δεν μπορεί λοιπόν να συγκριθεί με εκδηλώσεις εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα. Το ίδιο αφορά και την Πρωτομαγιά, που τιμήθηκε ανάλογα τον περασμένο Μάη, σε συνθήκες καραντίνας.

Προχωράμε:

  • Συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία ¨Ηρώων Πολυτεχνείου¨ των Τρικάλων και κατάθεση στεφάνων  Σωματείων και Φορέων .

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς  του Νομού μας να πάρουν όλα τα μέτρα για την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας. Η συγκέντρωση και η πορεία, θα πραγματοποιηθεί με αποστάσεις και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες.

Κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία, ενάντια στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση και το νομοσχέδιο – έκτρωμα με τις νέες σαρωτικές ανατροπές που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με την προετοιμασία της  Πανεργατικής απεργιακής  απάντησης στις 26 Νοέμβρη, συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τον αγωνιστικό σχεδιασμό κάθε σωματείου, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε Συνοικία,  για να μάθουν όλες και όλοι τι ετοιμάζει η κυβέρνηση.

 

Τα Σωματεία- Σύλλογοι Φορείς Ν. Τρικάλων:

 

Συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων & Ποτών

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ¨Η Άνοιξη¨

Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων  Νοσοκομείου & Κ.Υ. Ν. Τρικάλων

 

Σχετικές δημοσιεύσεις