Συσπείρωσαν την Κεντροαριστερά Χάρης Δούκας και Γιώργος Ηλιάδης

Με επιτυχία η εκδήλωση στο «κτίριο Παπαστεριάδη»

Το… μήνυμα Παπαστεργίου και η απουσία Κουρέτα…

 

Μπορεί να μην μάθαμε κάτι το νέο για τον ρόλο της Τ.Α. στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οπαία μας απασχολεί έντονα τους τελευταίους μήνες και στα Τρίκαλα, από την ομιλία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα προχθές στην πόλη μας. Όμως ο ερχομός του και η εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στο νέο πολιτιστικό απόκτημα της πόλης μας το «τη «αίθουσα Παπαστεριάδη» στην Στουρνάρα 14, ο συνδυασμός του Γιώργου Ηλιάδη «Τρίκαλα. Τόπος να ζούμε» είναι η αλήθεια πως τόνωσε σημαντικά το ηθικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ κυρίως αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που το είχαν ανάγκη λόγω των τελευταίων γκάλοπ αλλά και των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Εκτός από τη μαζική συμμετοχή συζητήθηκαν ιδιαίτερα ένα μήνυμα και μια απουσία.

 

 

Το μήνυμα ήταν από τον νυν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην δήμαρχο Τρικκαίων τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα όσα του καταλόγησε τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Ηλιάδης σχετικά με την ανάθεση πολλών εργολαβιών για μικροεπισκευές σε σχολεία του Δήμου σε συγκεκριμένο εργολάβο – μερεμετάκια συνολικού ύψους περίπου 400.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Έμμεσα ο κ. Παπαστεργίου υπαινίχθηκε πως ο κ. Ηλιάδης το έκανε αυτό για καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού και προβολής. Επί του θέματος είχε απαντήσει σε τοπικά ΜΜΕ ο νυν δήμαρχος Νίκος Σακκάς αλλά και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Μιχάλης Λάππας.

Η απουσία που επίσης σχολιάσθηκε ήταν αυτή του Δημήτρη Κουρέτα, του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας που εκλέχθηκε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή του οποίου είχε προαναγγελθεί. Όπως πληροφορηθήκαμε ο κ. Κουρέτας ήταν στη Μαγνησία σε ημερίδα διαβούλευσης και γι’ αυτό απουσίαζε και όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Δ.Κ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις