Συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα από τον Βαγγέλη Ντελή

Παρουσιάσθηκε προχθές Σάββατο, στο Μουσείο Τσιτσάνη

Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, με τον συγγραφέα να φωτίζει γεγονότα της περιοχής των Αγράφων που έλαβαν χώρα την περίοδο 1941-1943 μεταξύ Ελλήνων, Ιταλών και Γερμανών και με μυθοπλασία και πραγματικότητα να εναρμονίζονται και να δημιουργούν ένα δυνατό μυθιστόρημα όπου η φρίκη του πολέμου και τα εγκλήματα των Ναζί εναλλάσσονται με τον έρωτα, την ανθρωπιά και την ελπίδα, είναι το νέο βιβλίο του κ. Βαγγέλη Ντελή «Ιαχές και ψίθυροι» που παρουσιάστηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις Εκδόσεις Γράφημα και το Βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη.

Όπως επισημάνθηκε από τον φιλόλογο κ. Βασίλη Αδάμο «Ο Βαγγέλης Ντελής είναι ο φιλόλογος – ιστορικός που συντηρεί μέσα του τον ιστορικό της τέχνης, που αρέσκεται να σμιλεύει στον καμβά της ιστορίας του τους χαρακτήρες των ηρώων του παραδίδοντάς τους στους αναγνώστες του χωρίς ένα φύλλο συκής, πλήρως απογυμνωμένους από οποιαδήποτε σκιά θα αποκρύψει έστω μια πτυχή του χαρακτήρα τους, καθάριους  και συνειδητοποιημένους είτε πρόκειται για το καλό είτε για την άρνηση».

Το βιογραφικό του συγγραφέα παρουσίασε η φιλόλογος κα Στέλλα Μιχαηλίδου, αποσπάσματα διάβασε η παιδαγωγός-ηθοποιός κα Βίκυ Ιακωβάκη και την εκδήλωσε πλαισίωσε μουσικά η μουσικός κα Κωνσταντία Λάσκου.

Σχετικές δημοσιεύσεις