Συνάντηση συνεργασίας για την οργάνωση μαθημάτων Ελληνικής γλώσσας για μετανάστες

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Συνάντηση συνεργασίας για την οργάνωση μαθημάτων Ελληνικής γλώσσας για μετανάστες, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα,συζητήθηκε η έναρξη συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών προκειμένου να οργανωθούν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού από εθελοντές εκπαιδευτικούς προς ενήλικες μετανάστες/τριες. Σκοπός των μαθημάτων είναι η ευκολότερη ένταξη στην αγορά εργασίας και η επιτυχία στις εξετάσεις Πολιτογράφησης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κοινή υπόσχεση να συνεχιστεί η στενή συνεργασία όλων των φορέων προγραμματίζοντας επόμενες συναντήσεις και δράσεις.

Παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δήμητρα Νάτσινα, τα μέλη του Κέντρου Ένταξης  Μεταναστών του Δήμου Τρικκαίων κ. Ευαγγελία Μπακαρού (Κοινωνική Λειτουργός), κ. Ευγενία Γαλανάκη (Νομικός), κ. Αχμέτ Φεράς (Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής) και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Κωτούλας, κ. Ιωάννης Ζορμπάς, κ. Βασίλειος Νάστος και η κ. Δήμητρα Παπανδρέου Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης.

Από τη ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων

 

Σχετικές δημοσιεύσεις