Συμπαγής και γεμάτη συμβολισμούς η παράσταση χοροθεάτρου Blueprints, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Γρήγορη, συμπαγής και γεμάτη συμβολισμούς ήταν η παράσταση Blueprints που παρουσίασε με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART-σκηνικές παρουσίες, σε συνεργασία με το  Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, στην αίθουσα του Δημοτικού κινηματογράφου στον Μύλο του Ματσόπουλου.

Η παράσταση ήταν μια σύγχρονη δράση χορού με ζωντανή μουσική, βασισμένη σε δύο χορεύτριες-ερμηνεύτριες, μία συνθέτρια-τραγουδίστρια κι έναν ιστορητή, ένα αποτέλεσμα έρευνας πάνω στα Θεσσαλικά παραμύθια που εστιάζει στον ρόλο της γυναίκας σε αυτά.

 

 

Παραμύθια λέγανε συνήθως οι γυναίκες, που αποκλεισμένες από τον δημόσιο λόγο, άρθρωναν μέσα από αυτά ένα λόγο ιδιωτικό και συμβολικό. Μέσα από τα παραμύθια, δομούσαν τον ψυχισμό των αγοριών και των κοριτσιών που ανέτρεφαν, με βασικό στόχο την υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης «ταυτότητας».

Με αφορμή το παραμύθι  «Η Άτυχη Κόρη» η εξαίρετη καλλιτεχνική ομάδα αφηγήθηκε,  χόρεψε και εν τέλει, αναγνωρίζοντας τους μηχανισμούς της μίμησης και την αναπαραγωγή τους στο σύγχρονο γυναικείο σώμα, έθεσε τον προβληματισμό αν στ’ αλήθεια έχουν αλλάξει οι κοινωνικές επιταγές.

Η παραγωγή της παράστασης έγινε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

 

Η Ιδέα-Σκηνοθεσία-Χορογραφία ήταν της κας Ρούλας Καραφέρη και χόρεψαν οι κυρίες Νατάσα Αραμπατζή και Ελένη Πέτκου. Η έρευνα-αφήγηση παραμυθιού και οι στίχοι από τον κ. Στέλιο Πελασγό, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση/ζωντανή εκτέλεση ήταν της κας Ρούλας Πίκουλα και συνεργάστηκαν οι μουσικοί: κύριοι Θανάσης Ζιώζιας (Βιολί), Αποστόλης Γιάγκος (Μπάσο/sound fx στο τσάμικο), Δημήτρης Τσιλικόπουλος (Κιθάρα) και η κα Άρτεμις Γιάγκου (Παιδική φωνή/σύνθεση τραγουδιού).

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις