Συλλυπητήρια του Δημάρχου Τρικκαίων για την εκδημία του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος τη ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.

Σε μήνυμά του τονίζει ότι «η σημερινή ημέρα επεφύλαξε μια εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση για την τρικαλινή κοινωνία. Η απώλεια του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου μας θλίβει όλους/ες.

Όμως παραμένει ενεργή, η ανάμνηση του έργου και της προσωπικότητας του Ποιμενάρχη στον λαό των Τρικάλων. Συνετός, σώφρων, πράος, επί 34 χρόνια διετέλεσε οδηγός και ηγέτης του εκκλησιάσματος. Το πλούσιο και πολυσχιδές έργο του, η ανέγερση, βελτίωση, ανακαίνιση, δημιουργία, κτηριακών και άλλων κοινωνικών υποδομών, η αθόρυβη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες/ισσες, αποτελούν στοιχεία που αναδεικνύουν την ουσία της ποιμαντορίας του».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επισημαίνει ότι τον μακαριστό Αλέξιο χαρακτήριζαν «η αξιοπρέπεια και η ωριμότητά του, η συμπόρευση και η στήριξη στην κοινωνία».

Και συνεχίζει:

«Συμπαραστάτης, αρωγός και μαχητικά παρών στη διεκδίκηση για ίδρυση του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, ήταν πνεύμα με σύγχρονη ματιά και σταθερή οπτική. Η και με υλικά μέσα στήριξη τη Μητρόπολης, στο παντρικαλινό αίτημα για την πρώτη πανεπιστημιακή Σχολή, ήταν το επιστέγασμα μιας μάχης ουσίας.

Για τον λόγο αυτόν, με την ευκαιρία και των 15 χρόνων συνεχούς ποιμαντορίας, τον Μάρτιο του 1996 το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης, την ανώτατη αυτή τιμητική διάκριση, στον πνευματικό ηγέτη.

Ο μακαριστός Αλέξιος σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή για τον Δήμο Τρικκαίων και συνολικά για τον νομό Τρικάλων, συνέχισε το έργο πανάξιων εκκλησιαστικών ηγετών και μένει στη μνήμη μας για την Αγάπη που απλόχερα προσέφερε».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις