Συλλαλητήριο την Πέμπτη από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Τρικάλων

Το Συνδικάτο Οικοδόμων  & Συναφών Επαγγελμάτων μετά από συνεδρίαση του Δ. Συμβούλιου, καλεί όλους τους συναδέλφους Οικοδόμους και εργαζόμενους στον κλάδο των Κατασκευών καθώς και όλους τους εργαζόμενους στο Νομό μας, στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που οργανώνουμε την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ  ΣΤΙΣ  7.30 Μ.Μ. Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Καλεί τα Δ.Σ. των Σωματείων και Φορείς του κινήματος στην περιοχή μας να πάρουν απόφαση και να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτοχοί αγρότες του νομού μας.

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους

Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους & άνεργους

Να πληρώσουν κράτος & εργοδοσία

Η νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση δείχνει τα «δόντια» της. Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδήλωσή της έπειτα από μία αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας και ξεμπρόστιασε  παλιούς και νέους κυβερνώντες που από το πρωί μέχρι το βράδυ μας λιβάνιζαν για την «επιστροφή στην κανονικότητα». Από πρώτο χέρι ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ, διαπιστώσαμε   ότι η κανονικότητα κανένα από τα προβλήματά μας δεν έλυσε, αντίθετα, έγινε  αφετηρία για να προστεθούν και από πάνω νέα αντεργατικά μέτρα που θωρακίζουν το σήμερα και το αύριο των συμφερόντων και  απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Το διαρκές πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη μη εφαρμογή όσων τελικά «καταφέρουν» να υπογραφούν, τα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στη λειτουργία των συνδικάτων, τους αγώνες των εργαζομένων και τον περιορισμό του δικαιώματος της Απεργίας, η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι απολύσεις και η ανεργία, φέρουν τη σφραγίδα όλων αυτών που πουλάνε «φούμαρα» στους εργαζόμενους για να εξασφαλίζουν, με όλους τους τρόπους, προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τα κέρδη τους.

Οι παλιές και οι νέες υποσχέσεις στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μετατρέπονται με επιχειρήματα «περί έκτακτης και δύσκολης κατάστασης» για να φορτώσουν τα σπασμένα και το λογαριασμό της κρίσης σε μας τους εργαζόμενους και να ξαναβγούν λάδι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές.

  • Ήδη, η κυβέρνηση δημιούργησε μηχανισμό περικοπής του μεροκάματου και των μισθών με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού.
  • Έχουν δοθεί όλα τα όπλα στην εργοδοσία για να χειροτερέψει τους όρους δουλειάς και ασφάλισης.
  • Οι απολυμένοι, οι κακοπληρωμένοι, οι έχοντες «γαϊδουρινή» υπομονή εργαζόμενοι για το πότε θα αποφασίσει ο εργοδότης να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα ή να τους κολλήσει κάποια ένσημα από τις μέρες εργασίας τους πολλαπλασιάζονται, με την κυβέρνηση να νομιμοποιεί τη βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς δια της απουσίας των ελεγκτικών μηχανισμών, αφήνοντας στην κυριολεξία τα αφεντικά να κάνουν «πάρτι».
  • Οι άνεργοι, ούτε στην κρίση, ούτε στην ανάκαμψη, ούτε τώρα με τον κορονοϊό, δεν είδαν κανένα μέτρο στήριξης της ζωής και του εισοδήματός τους. Η κυβέρνηση τους έχει χαρακτηρίσει ούτε λίγο, ούτε πολύ «προνομιούχους» και τους μεγαλοεπιχειρηματίες «πληγέντες» και τους μπουκώνει με πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει χωρίς καμία στήριξη κι από πάνω ακούει και δηλώσεις υπουργών και κυβερνώντων ότι «θα τα φέρει βόλτα, όπως έκανε τόσα χρόνια και δε χρειάζεται καμία στήριξη».
  • Οι τραπεζίτες ήδη ακονίζουν τα νύχια τους για να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των εργατικών οικογενειών.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, ξέρουμε πως θα παιχτούν τα επεισόδια σήμερα. Ξέρουμε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα κέρδη των λίγων. Αυτό είναι το κριτήριο για τα μέτρα που προωθούνται.

  • Διαμαρτύρονται οι μεγαλοκατασκευαστές για «ζημιές και χασούρες»; Παίρνουν νέα έργα και μεγαλύτερα πακέτα για την εκτέλεσή τους. Τα μεροκάματα των εργαζομένων όμως από τώρα είναι πετσοκομμένα και προκαθορισμένα.
  • Χάνουν οι μεγαλοξενοδόχοι την πελατεία τους; Ζητάνε να τους πληρώσει τη χασούρα το κράτος, δηλαδή να τους πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι φορολογούμενοι και το κράτος τους διευκολύνει. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, όπως και οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, μένουν απέξω από το λογαριασμό του κράτους. Οι διακοπές του εργάτη και της οικογένειάς του και αυτές απέξω από το λογαριασμό.
  • Μειώνεται η κίνηση των αεροπορικών εταιριών; Οι επιχειρηματίες ζητάνε και τα ρέστα τους … και ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους για να σωθούν οι επιχειρήσεις τους.
  • Οι διάφοροι επιχειρηματίες της Υγείας δηλώνουν πάντα «έτοιμοι» να βοηθήσουν.. (είδαμε τα χαΐρια τους εν μέσω καραντίνας), πάντα βέβαια με «αδρά αμοιβή». Γι αυτούς δεν υπάρχει τίποτα άλλο, πάντα με κριτήριο το κέρδος. Μπορεί και αυτοί σε λίγο να προβάλλουν κανά «αίτημα» να ενισχυθούν γιατί λιγοστεύει η πελατεία τους στις πανάκριβες δομές τους ή γιατί δεν έχουν τα προσδοκώμενα κέρδη.

Οι εργαζόμενοι  στον κλάδο των Κατασκευών αλλά και γενικότερα  όλοι οι εργαζόμενοι, την  πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση.

Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για το 800άρι, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να απαλλαγούμε από τους «σωτήρες» που μια ζωή μας σώζουν και κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε χειρότερα προβλήματα.

Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο Συνδικάτο μας για το Νομό μας και την Ομοσπονδία μας,  για να ενισχυθεί η  ταξική γραμμή  πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια και τη συναίνεση.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  11 ΙΟΥΝΗ και  ώρα 7.30 μ.μ.

 πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Καλούμε όλα τα Σωματεία του Νομού μας να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο!

 

 

Η Διοίκηση του

Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων

Σχετικές δημοσιεύσεις