Στον υφυπουργό Υγείας η Κατερίνα Παπακώστα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Δέσμευση του κ. Κοντοζαμάνη για κάλυψη θέσεων στο Γεν. Νοσοκομείο Τρικάλων

Τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, επισκέφθηκε η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, με την επιστροφή της στην Αθήνα, σήμερα το πρωί.

Με βασικό θέμα στην agenda των θεμάτων της, τον Κορωνοϊό, καθώς και την αύξηση των κρουσμάτων στην επικράτεια αλλά και στον Νομό μας, το τελευταίο διάστημα, η κα. Παπακώστα έσπευσε να συναντήσει τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη.Στον ίδιο μετέφερεόχι μόνο, τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στον Νομό με την εμφάνιση κρουσμάτων, αλλά και την ανάγκη πρόσληψης πρόσθετου μόνιμου, ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο Υφυπουργός στη συζήτησή του με την κα. Παπακώστα, σχετικά με την άνοδο της καμπύλης των κρουσμάτων στον Νομό Τρικάλων, τόνισε πως η θέσπιση νέων μέτρων από την κυβέρνηση, δεν αρκούν από μόνα τους δίχως την καθολική εφαρμογή τους από το σύνολο της κοινωνίας. Επειδή τα μέτρα, διαμορφώνονται πάντοτε με βάσει τα δεδομένα που επικρατούν, με αποτέλεσμα να αλλάζουν πολλάκις, ο ΕΟΔΥ σε σύμπραξη με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δημιουργούν μια εφαρμογή, που θα είναι διαθέσιμη στα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου ο πολίτης πληκτρολογώντας τον Τ.Κ της περιοχής του, να ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν εκεί.

Ακόμη, από την κα. Παπακώστα τέθηκε το ζήτημα προσλήψεων νέου, μόνιμου, ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, δεδομένης σαφώς και της παρούσας, τεταμένης κατάστασης που διαμορφώνεται συνεχώς από τον Covid19. Πιο συγκεκριμένα, μία Θέση Ακτινολόγου Ιατρού (Διευθυντής),μία Θέση Ακτινολόγου Ιατρού (Επιμελητής Β), δύο Θέσεις παθολόγου Ιατρού (Επιμελητής Β) καιμία Θέση Εντατικολόγου Ιατρού (Επιμελητής Β).

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης, δεσμεύτηκε πως θα ενεργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να καλυφθούν οι τομείς που χρήζουν αρωγής, στο Γ.Ν.Τ, όσο πιο άμεσα δύναται ο κρατικός μας μηχανισμός.

Η Βουλευτής δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, όπου διέκρινε την οργάνωση του Υπουργείου και την ικανότητά του στη διαχείριση των ανακυπτόντων θεμάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις