Στις καλένδες του… Χονδρού τα έργα της Μεσοχώρας;

  • Τουλάχιστον για μια δεκαετία, μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε.
  • Πάντως ο Περιφερειάρχης ελπίζει στην «πολιτική βούληση» της κυβέρνησης και τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων για την ολοκλήρωσή τους
  • Επιτροπή αγώνα κάνει ξανά ο Δήμος Πύλης

 

Σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Αγοραστού (που έχει πάρει επί… προσωπικού το θέμα) έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις των έργων στον Αχελώο, μετά και την γνωστοποίηση της απόφασης του Σ.τ.Ε. η οποία για μια ακόμη φορά βάζει φραγμό στην εξέλιξή τους. Στην τηλεδιάσκεψη κύριος συμμέτοχος είναι ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, νομικός και καλός γνώστης της υπόθεσης εδώ και πολλά χρόνια.

Την ίδια στιγμή στον Δήμο Πύλης όπου ανήκει η Μεσοχώρα και μέρος του Αχελώου, έχει συγκροτηθεί (μία ακόμη) διαπαραταξιακή επιτροπή για την προώθηση του έργου, ενώ ο κ. Αγοραστός εξακολουθεί τις ευθείες βολές του κατά της Δημοτικής Αρχής για τα… κλαρίνα, επί Φάμελου και ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή ο επίσης βαθύς γνώστης όλων των «επεισοδίων» στην 35χρονη πορεία του έργου και αδιαμφισβήτητα πολυνίκης, μέχρι στιγμής, στον αγώνα του για ακύρωση του έργου, ο Γιώργος Χονδρός, μας δήλωσε ορθά-κοφτά πως η πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε. ουσιαστικά σημαίνει πως θα περάσουν πάνω από έξι (6) χρόνια πριν να μας ξανααπασχολήσει το οποιοδήποτε έργο (ενεργειακό ή μη) στην περιοχή της Μεσοχώρας. «Άρα θα πρέπει τόσο ο κ. Αγοραστός, όσο και ο κ. Μαράβας να διεκδικήσουν και νέα θητεία εάν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με την εκτροπή του Αχελώου».

Στο εύλογο ερώτημά μας πως εκτός από το Σ.τ.Ε. υπάρχει και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και η συμφωνία συνολικά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου (μηδέ των περισσότερων συντρόφων του εξαιρουμένων) μας απάντησε πως:

«Τέτοιου είδους έργα δεν γίνονται μόνο με πολιτική βούληση. Η χώρα έχει νομοθεσία και επιπλέον έχει ενσωματώσει στη λειτουργία της και κοινοτικές οδηγίες… Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αναθεωρηθούν τα σχέδια διαχείρισης υδάτων, να εγκριθούν από την Ελλάδα, έχοντας μέσα και τα έργα για τον Αχελώο. Στη συνέχεια να σταλούν για έγκριση στις Βρυξέλλες. Θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι χρόνια, χωρίς να υπολογίσουμε τις τυχόν ενστάσεις…».

«Δ»

Σχετικές δημοσιεύσεις