Στη Γερμανία ο Κώστας Σκρέκας για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στην πόλη Koblenz της Γερμανίας.

Πρόκειται για μια κρίσιμη συνεδρίαση, καθώς θα συζητηθούν τα διδάγματα της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και του αγροδιατροφικού τομέα.

Ο κ. Σκρέκας αναμένεται να αναδείξει την ανάγκη πολύπλευρης και ουσιαστικής στήριξης των αγροτών, προκειμένου να θωρακισθεί η διατροφική ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα επισημαίνει ότι απαιτείται να στηριχθεί η παραγωγή αγροτικών προϊόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε σε τυχόν έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού να μην υπάρξουν ελλείψεις σε απαραίτητα τρόφιμα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα βρεθούν επίσης οι δράσεις για την ανάπτυξη της παραγωγής προϊόντων σε περιφερειακό επίπεδο. Όπως αποδείχθηκε την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν τρόφιμα με περιφερειακή ταυτότητα και προέλευση, γεγονός που τονώνει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην ύπαιθρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις