Στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ μίλησε ο Βασίλης Γιαγιάκος

Κομβικός ο ρόλος του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων και αντιπροέδρου της ΚΕΕΕ για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας
Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Ο κ. Γιαγιάκος και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας τόσο στα διαχρονικά που συνδέονται με χρόνιες παθογένειες, όσο και σε εκείνα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, εστίασε στη σημασία και το ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού ως βασικού συμβούλου προς την πολιτεία για την διαμόρφωση πολιτικών και νομοθεσιών που αναπτύσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, με γνώμονα πάντα το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές καινοτόμες προτάσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων στον πρωτογενή τομέα για την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Θεσσαλίας στην αγροδιατροφή και κυρίως στον τουρισμό για τον οποίο ο ίδιος έχει οριστεί ως υπεύθυνος σε Πανελλαδικό επίπεδο από την ΚΕΕ, μέσω της οποίας θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο κ. Γιαγιάκος, υπογράμμισε την ανάγκη ψηφιακής αναβάθμισης των Επιμελητηρίων για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στα μέλη τους, στο πλαίσιο της ψηφιακού ανασχηματισμού της επιχειρηματικότητας.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Γιαγιάκος είχε την δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και της αυτοδιοίκησης με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις