Στην κορυφή του Κόσμου οι RobotExperts!

Η ομάδα των RobotExperts και μαζί της η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Robotiada, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2024 στο Μπρνο της Τσεχίας.

Έπειτα από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, που έλαβε χώρα στο VIDA! ScienceCentre, στην πιο απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του LineFollowing, η ομάδα των RobotExperts, καθοδηγούμενη από τον έμπειρο προπονητή και καθηγητή Πληροφορικής Αγγέλη Επαμεινώνδα, κατέκτησε την θέση, αγωνιζόμενη με 57 άλλες ομάδες από όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά το κορυφαίο της επίπεδο.

Τα μέλη της ομάδας κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν άρτια το ρομπότ να κινείται αυτόνομα και με ακρίβεια πάνω σε μια άγνωστη πίστα, προσπαθώντας να κάνει όσο το δυνατόν ταχύτερο χρόνο.

Η ακαδημία Ρομποτικής RobotExpertsAcademy, που συνεχίζει για 6η χρονιά να διακρίνεται τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεργάζεται φέτος με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ, παρέχοντας στους μαθητές υψηλό επίπεδο γνώσεων σε ένα τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένο χώρο διδασκαλίας.

 

Η ομάδα αποτελείται από τα εξής παιδιά: Νίκος Γετερίδης, Κάτια Καραστεργίου,  Σταύρος Μπάνος, Αναστασία Πλακιά, Κατερίνα Τέγου, Κατερίνα Τζίκα, όλα τους μαθητές/τριες σε διάφορα Γυμνάσια των Τρικάλων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις