Στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ και λεωφορεία

Αφού είπαν «ΟΧΙ» στο «πακέτο Μητσοτάκη»

 

Δυναμική συμμετοχή από τους θεσσαλούς που φορτώνουν τρακτέρ σε νταλίκες!

– Λεωφορεία θα αναχωρήσουν αύριο από Τρίκαλα, Ζάρκο, Φαρκαδόνα και Μεγαλοχώρι

– Να διαδηλώσετε… ήσυχα λέει ο Χρυσοχοϊδης

 

Με δεκάδες τρακτέρ και λεωφορεία και… μικρό καλάθι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας ετοιμάζονται αύριο το απόγευμα να «αλώσουν» την Αθήνα και να διαδηλώσουν αύριο το απόγευμα έξω από την Βουλή. Η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική και με τάξη και στόχος είναι να αναστατωθεί όσο γίνεται λιγότερο η καθημερινότητα των Αθηναίων αλλά και ταυτόχρονα να ακουστούν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου όχι μόνο μέχρι τη Βουλή αλλά και μέχρι τις Βρυξέλλες, αφού πλέον εκεί παίρνονται οι πιο κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις.

Τα πρώτα κέρδη

Η απόφαση των περισσοτέρων μπλόκων να μην περιορισθούν σε όσα τους έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός και να αποφασίσουν να μπουν στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία έφερε και τα πρώτα «κέρδη» για το αγροτικό κίνημα και ανάγκασε το σύνολο των κεντρικών ΜΜΕ να αφιερώσουν αρκετό χώρο και χρόνο για να φωτίσουν σε βάθος τα προβλήματα των αγροτών – παραγωγών. Προβλήματα που βέβαια δεν λύνονται εύκολα από καμμία κυβέρνηση και κυρίως δεν λύνονται άμεσα αφού πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ελληνική ύπαιθρο. Αυτός ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί και μετά το αυριανό συλλαλητήριο που προβλέπεται εντυπωσιακό και κυρίως πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Οι θεσσαλοί αγρότες

Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή των θεσσαλών αγροτών στο αυριανό συλλαλητήριο. Μάλιστα οι Λαρισαίοι σχεδιάζουν να μεταφέρουν δεκάδες τρακτέρ στην Αθήνα με… νταλίκες. Από τα Τρίκαλα η Ομοσπονδία «ΑΝΟΙΞΗ» θα βάλει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν αύριο στις 10.30 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην ταβέρνα ΚΩΣΤΑΡΑΣ) το Ζάρκο, τη Φαρκαδόνα και το Μεγαλοχώρι.

«Να διαδηλώσετε ήσυχα»

Στην αρχή η κυβέρνηση αρνούνταν να επιτρέψει την είσοδο τρακτέρ στην Αθήνα. Μετά την επιμονή των αγροτών ο κ. Χρυσοχοϊδης φέρεται να δέχθηκε να επιτρέψει την είσοδο μικρού αριθμού αγροτικών μηχανημάτων με την προϋπόθεση να μην δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην καθημερινότητα των Αθηναίων πολιτών και κυρίως να αποχωρήσουν μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις