Στα 85 τα κρούσματα του κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Tα 4 στα Τρίκαλα

Στα 85 ανέρχονταν μέχρι και την περασμένη Παρασκευή τα κρούσματα κορωνοϊού σε φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως μέχρι πριν τρεις εβδομάδες τα κρούσματα δεν ξεπερνούσαν τα 25-30 πλέον αγγίζουν τα 90.

Τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιούνται διαδικτυακά και οι προπτυχιακοί όπως και ο μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν βρίσκονται στα έδρανα των αμφιθεάτρων. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι οι χώροι του Πανεπιστημίου είναι εντελώς άδειοι.

Αντιθέτως αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, στα γραφεία υπάρχουν οι καθηγητές, ενώ και τα εργαστήρια παρουσιάζουν κινητικότητα από τους ερευνητές, όπως είναι οι υποψήφιοι διδάκτορες, οι μεταδιδάκτορες και άλλοι που πραγματοποιούν έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό η τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά της πανδημίας είναι μια καθημερινή υπόθεση. Κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι δουλεύουν από το σπίτι τους μέσω τηλεργασίας, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για όλους, αφού εξαρτάται από τα αντικείμενα τα οποία διαχειρίζονται.

«Συνεχίζουμε και καταγράφουμε περιστατικά κορωνοϊού, όπως κάνουμε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας» τόνισε ο πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής για τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid και αντιπρύτανης οικονομικών θεμάτων κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης και πρόσθεσε πως «μέχρι και την Παρασκευή τα κρούσματα σε φοιτητές, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό ανέρχονταν στα 85. Από αυτά τα 54 εντοπίστηκαν στη Λάρισα, τα 15 στην Καρδίτσα, τα 11 στον Βόλο, τα 4 στα Τρίκαλα και μόλις 1 στη Φθιώτιδα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το 80% των κρουσμάτων αφορά σε φοιτητές, δηλαδή προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και το άλλο 20% σε διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές. Μόλις κάποιος φοιτητής μάθει ότι νοσεί από τον ιό, ενημερώνει τον υπεύθυνο για την πανδημία που έχει οριστεί σε κάθε Τμήμα και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Βέβαια , πλέον οι φοιτητές είναι όλοι στα σπίτια τους και από εκεί γίνεται το μάθημα. Ωστόσο, όταν τα κρούσματα αφορούν στους υπαλλήλους ή ερευνητές σε εργαστήρια, τότε ακολουθούνται τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, με απολυμάνσεις χώρων και άλλες διαδικασίες».

πηγή: e-thessalia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις