Στα… μέτρα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κομμένη η πίτα της Ν.Δ. Τρικάλων!

Εξελίχθηκε σε εκκίνηση για τις ευρωεκλογές

Εντυπωσιακή συμμετοχή των μελών και ευχαριστίες όλων των ομιλητών για τη διαχρονική προσφορά τους στο κόμμα.

Μεϊμαράκης: Αυτές οι ευρωεκλογές είναι διαφορετικές και έχουν ίδια βαρύτητα με τις εθνικές

 

 

Του Δημήτρη Κρούπη

Η χθεσινή κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Τρικάλων (πρώην ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας τελικά εξελίχθηκε σε προσκλητήριο συστράτευσης των μελών της για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί επιπλέον πως ήταν… κομμένη και προμελετημένη για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την προώθηση της ψήφισης του για το ευρωκοινοβούλιο αφού όλοι έπλεξαν το εγκώμιο του και ο ίδιος ήταν ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Υψηλότατη συμμετοχή

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε από νωρίς στην αίθουσα του «ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» και όλα έδειχναν κεντρική προεκλογική εκδήλωση και όχι κοπή πίτας. Περιχαρής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων κ. Γιάννης Κουτσονάσιος, μετά την ευλογία της πίτας από τον εκπρόσωπο της εκκλησίας, καλωσόρισε τα μέλη, τα στελέχη, τους βουλευτές, τους υπουργούς, τη γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. κ. Μαρία Συρεγγέλα, τον υπεύθυνο του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Στέλιο Κονταδάκη και φυσικά τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. και νυν επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Προϊδεάζοντας δε για το πώς θα κινηθούν και οι υπόλοιποι ομιλητές απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης για τις ευρωεκλογές ενώ δεν ξέχασε να ζητήσει από την κυβέρνηση και μεγαλύτερη στήριξη των αγροτών της Θεσσαλίας.

 

 

Οι χαιρετισμοί υποψηφίων, βουλευτών και τοπικών υπουργών

Στη συνέχεια απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς οι υποψήφιοι βουλευτές (στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου) κα Χαρά Ξάνθη και Ηλίας Βλαχογιάννης (ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης δεν ήταν εκεί) και ακολούθησαν οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας.

 

Σύντομους χαιρετισμού απεύθυναν και οι Τρικαλινοί υπουργοί της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και Κώστας Σκρέκας και ιδιαίτερα ο δεύτερος αναφέρθηκε στο βαρύ βιογραφικό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ξεκινά από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ και φθάνει μέχρι την προεδρία της Ν.Δ. και την Ευρωβουλή.

 

 

Κονταδάκης: Εσείς είστε το θεμέλιο του κόμματος

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Κονταδάκης ευχαρίστησε τα απλά μέλη της Ν.Δ. λέγοντας πως «εσείς είστε το θεμέλιο, η βάση του οικοδομήματος της Ν.Δ.» και τους κάλεσε να μην υποκύψουν στον πειρασμό της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές γιατί πλέον έχουν ίδια βαρύτητα με τις εθνικές.

 

Συρεγγέλα: Λίγα λόγια, πολλά έργα

Ιδιαίτερα σύντομη ήταν και η κ. Συρεγγέλα, η πρώτη γυναίκα στην ηγεσία της Κ.Ε. της Ν.Δ. η οποία είπε πως αρχή της είναι τα λίγα λόγια και τα όσο γίνεται περισσότερα έργα «για το καλό της χώρας αλλά και του κόμματος. Πρέπει να κινηθούμε με σύνεση και νοικοκυροσύνη για να μην ξαναγυρίσει η χώρα σε καταστάσεις (μνημόνια) τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε».

Τέλος η κ. Συριγγέλα είπε πως με αφορμή και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ. θα γίνει ένα μεγάλο συνέδριο στο οποίο θα ανταμώσουν όλες οι γενιές του κόμματος και θα χαραχθεί η συνέχεια του.

 

Μεϊμαράκης: Κρίσιμη η μάχη των ευρωεκλογών

Ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος αφού τόνισε πως η χώρα με κυβέρνηση τη Ν.Δ έχει ξαναβρεί τον δρόμο της και την ευρωπαϊκή της πορεία αναφέρθηκε διεξοδικά στο διακύβευμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

«Η Ευρώπη, η Ε.Ε. μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Το 70% των νόμων που ψηφίζουν τα εθνικά κοινοβούλια των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. δεν είναι παρά η μεταφορά – προσαρμογή αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου. Πλέον η μάχη των ευρωεκλογών έχει άλλη λογική σε σχέση με το παρελθόν. Παλιότερα ψηφίζαμε για να διαμαρτυρηθούμε για την κυβέρνηση αλλά πλέον ήρθε η ώρα για να συζητήσουμε για την Ευρώπη.

Ως Ν.Δ. ζητάμε από εσάς, από όλους τους πολίτες, ψήφο εμπιστοσύνης για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Ε.Ε. γιατί εμείς είμαστε το ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας και σήμερα η φωνή της Ελλάδας έχει αρχίσει να ακούγεται δυνατά στα όργανα της Ε.Ε. χάρη στη Ν.Δ. Βέβαια δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς πως η σημερινή Ε.Ε. είναι αυτή που θέλουμε και δεν χρειάζεται βελτιώσεις, όμως εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τους εταίρους μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις