Στα Δημοτικά Σχολεία Αγιοφύλλου και Ασπροκκλησιάς για τον αγιασμό ο Χρήστος Τρικάλης

Στα απομακρυσμένα χωριά του Ν. Τρικάλων, Αγιόφυλλο και Ασπροκκλησιά, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κ. Χρήστος Τρικάλης, προκειμένου να παραστεί στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για την επιλογή του αυτή, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Επέλεξα σήμερα να παραστώ στην τελετή του αγιασμού στα πιο απομακρυσμένα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Τρικάλων (Αγιόφυλλο και Ασπροκκλησιά), στέλνοντας το μήνυμα πως η Δημόσια Εκπαίδευση είναι αγαθό που παρέχεται σε όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.
Ως Διεύθυνση Π.Ε. Τρικάλων, θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν να παρέχεται αυτή σε όλους τους μαθητές, -τριες, σε όποιο σχολείο κι αν φοιτούν.


“Αιδεσιμώτατε, κύριε Πρόεδρε της τοπικής κοινότητας, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στέλνει κι ένα σήμα ελπίδας και καινούργιας δημιουργικότητας.
Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης και της εκπαίδευσης.
Με νοσταλγία για τις χαρές του καλοκαιριού αλλά όχι με στενοχώρια. Γιατί τα μαθητικά χρόνια είναι πάντα ανέμελα, γιατί το σχολείο είναι και μάθηση και παιχνίδι και παρέες με τους συνομήλικους, είναι η δική σας κοινωνία και ο δικός σας ασφαλής κόσμος.
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, όπως αποδεικνύει η ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Και νιώθω υποχρέωση μου να τονίσω ότι ανταπεξέρχονται με επιτυχία στα καθήκοντα τους, ιδιαίτερα φέτος, που καλούνται να εργαστούν σε αντικειμενικά δυσκολότερες συνθήκες, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την πανδημία του κορονοϊού (Covid -19).


Χρειάζεται όλοι μαζί να εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, υγιείς.
Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την όλη προσπάθεια με τον καλό λόγο, το χαμόγελο, την ευγενική προτροπή.
Στέκονται επίσης κοντά σε κάθε μαθητή που η οικογένεια του βιώνει τις δυσκολίες των ημερών μας, με διακριτική αλλά έμπρακτη συμπαράσταση. Γιατί συναισθάνονται ότι επιτελούν όχι μόνον επάγγελμα αλλά λειτούργημα και έχουν γι’ αυτό την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη όλων μας.
Κάθε νέα σχολική χρονιά όλοι εσείς οι γονείς και κηδεμόνες τρέφετε και μεγαλύτερες προσδοκίες για την εκπαίδευση των παιδιών σας.
Προσδοκάτε να δείτε την πρόοδο τους, να αντιληφθείτε τις ικανότητες τους να ξεδιπλώνονται, τον χαρακτήρα τους να ωριμάζει.
Αγαπητοί γονείς περιμένουμε από εσάς να είστε ενεργοί μέσα στη σχολική κοινότητα, να βοηθήσετε όπου σας ζητηθεί, να επισημάνετε τα προβλήματα και να είστε σίγουρο ότι η φωνή σας θα εισακουστεί.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κι εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό όλων.
Θα διατηρήσουμε όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ασφαλή, καθαρά, ζεστά, φιλόξενα και λειτουργικά σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία και τους Δήμους.
Γιατί στα σχολεία χτυπά η καρδιά της τοπικής μας κοινωνίας. Αυτονόητα θα είμαστε κοντά σε κάθε περίσταση που απαιτείται, σε κάθε κοινωνική ή εκπαιδευτική ανάγκη.
Η εκπαίδευση χτίζει το μέλλον και αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για όλους μας.
Με τη συμβολή όλων θα έχουμε την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας.
Εύχομαι καλή, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά, με υγεία σε όλους”!

Σχετικές δημοσιεύσεις