Σκρέκας από Θεσσαλονίκη: Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις αλλάζουν ριζικά την εικόνα της πόλης

Με επισκέψεις στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος, καθώς και στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

 

Η αναβάθμιση της ΔΕΘ,  σε πρότυπο εκθεσιακό κέντρο «θα αναμορφώσει ριζικά την εικόνα της πόλης, η οποία θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου» ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας.

Επόμενος σταθμός ήταν ο χώρος όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Με πρωτοβουλία και την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιλύθηκαν σημαντικά πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα, ώστε ο Εμπορικός Σταθμός Θεσσαλονίκης όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος “να μετατραπεί σε ένα σύμβολο μνήμης και σεβασμού της αξίας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας”. Η ανέγερση του Μουσείου στο συγκεκριμένο σημείο προκρίθηκε λόγω της ιστορικής του σημασίας, καθώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναχώρησαν από εκεί τα «τρένα του θανάτου».

 

Τέλος, η πολιτική ηγεσία επισκέφθηκε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) και ενημερώθηκε για τα προγράμματα και τις λύσεις καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις