Σκρέκας: Αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών

Τη βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους Έλληνες αγρότες εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας του κορωνοϊού, δείχνει η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία αναστέλεται για εφέτος η καταβολή του τέλους επιτηδεύματος των 650 ευρώ, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας.

Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών και προσπαθεί με κάθε δυνατό μέσο να τους στηρίξει, παρά τις ισχυρές πιέσεις που προκαλεί στα δημόσια οικονομικά η κρίση του κορωνοϊού.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η μείωση των φόρων για τους αγρότες είναι βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα.

Πρόθεση της Κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας, είναι όταν βρεθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος να προχωρήσει σε μείωση και τη σταδιακή κατάργηση, σε μόνιμη βάση, του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικές δημοσιεύσεις