Σε ημερίδα για γλωσσικά – διαπολιτισμικά θέματα το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δ. Τρικκαίων

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τρικκαίων συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Οι Γλωσσικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη: ακαδημαϊκές, ερευνητικές και επαγγελματικές προκλήσεις και προοπτικές» και πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2023.

Η συγκεκριμένη διαβούλευση είχε ως στόχο την ανάδειξη ακαδημαϊκών και επαγγελματικών προοπτικών που προκύπτουν πάνω στο πεδίο των Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών που υπηρετεί το ΤΓΔΣ, καθώς και τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με φορείς της πρακτικής άσκησης και άλλους κοινωνικούς εταίρους.

Καθώς κυρίαρχο θέμα που προκύπτει με διεπιστημονικό τρόπο από το πρόγραμμα σπουδών του ΤΓΔΣ είναι η γλωσσική και πολιτισμική μεσολάβηση. Στην ημερίδα συμμετείχαν στελέχη από  φορείς όπως το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε, η UNICEF, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος Βόλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Συντονιστές/τρεις εκπαίδευσης προσφύγων Μαγνησίας, κ.α.

Ο διαπολιτισμικός μεσολαβητής του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τρικκαίων παρουσίασε τον ρόλο του ΚΕΜ στην κοινωνική και  εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων.

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τρικάλων είναι το μοναδικό στην Θεσσαλία και το 9ο στη χώρα. Λειτουργεί στην οδό Ομήρου 6 από το 2022 και στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, νομικό και διαπολιτισμικό μεσολαβητή.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις