Ρεσιτάλ Πιάνου με την Ελένη Παππά από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων (ΣΦΜΤ) διοργανώνει με την γνωστή σολίστ Ελένη Παππά ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου. Η εξαιρετική μουσικός θα προσφέρει στο κοινό την ερμηνεία της σε γνωστά και λιγότερο γνωστά μουσικά κομμάτια του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου. Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις 19:00, στο Μουσείο Τσιτσάνη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: WolfgangAmadeusMozart,RobertSchumann , GrazynaBacewicz , FranzLiszt  και Κωνσταντίας Γουρζή.

Η Ελένη Παππά αποφοίτησε από το UniversityofAlberta με DoctorofMusic (piano) και MasterofMusic (doublemajorinpianoperformanceandpianopedagogy) με καθηγητές τους PatriciaTao και JacquesDesprés, από τη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΜSc «Άσκηση και Υγεία»), από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην ερμηνεία (πιάνο) με καθηγήτρια τη Μαρία Κωλέττη, και από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  (Δίπλωμα πιάνου) με καθηγητή τον Απόστολο Αλεξίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέσπασε υποτροφίες από το UniversityofAlberta, καναδικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΙΚΥ και το ίδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη». Συμμετείχε στο SummerPianoFestival του BanffCenterfortheArts, στο Θερινό Φεστιβάλ Παξών και σε πολλά σεμινάρια πιάνου. Εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο UniversityofAlberta, και ως ακκόμπανιστ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στις σχολές χορού “EdmontonSchoolofBallet” και “DanceAlberta”. Έχει παρουσιάσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και τον Καναδά.  Από το 2013 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις