Πρόγραμμα καλλιτεχνικής αλληλογραφίας με κρατουμένους των Φυλακών Τρικάλων

Ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο πρόγραμμα, το ονομαζόμενο MAIL ART, ξεκινάει από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων (σχολείο φυλακών). Ήδη έχει βρεθεί ικανός αριθμός ατόμων που θα αλληλογραφούν καλλιτεχνικά με τους κρατούμενους μαθητές μας. Δεν σταματάμε την αναζήτηση όμως. Αν νιώθετε ότι μπορείτε να προσφέρετε κάτι απ τον τρόπο σκέψης και τη στάση σας απέναντι στη ζωή, αν θέλετε να τολμήσετε να μοιραστείτε μια προσωπική σας σκέψη με έναν άνθρωπο έγκλειστο μέσα σε κάγκελα και λάθος επιλογές, συνοδεύστε τη με μια ζωγραφιά, ένα σκίτσο ή μια φωτογραφία, ενημερώστε με και στείλτε τη στο [email protected]
Σύντομα θα έρθει μια αντίστοιχη απάντηση από τον άγνωστο φίλο σας και ένας διάλογος θα ξεκινήσει.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον συνάδελφο και εκπαιδευτή Αισθητικής Αγωγής του σχολείου μας Βασίλη Ντατσιουδη ο οποίος, όχι μόνο συνέλαβε και σχεδίασε την ιδέα, αλλά την κοινοποίησε και σε άλλα σχολεία φυλακών, που την αγκάλιασαν με ενθουσιασμό.
Ρωγμές υπάρχουν παντού. Αρκεί να τις διακρίνουμε. Και δεν υπάρχει τίποτα που η αχτίδα της Τέχνης να μην μπορεί να τρυπώσει . Ακόμη και στα πιο αδιαπέραστο υλικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις