Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΑΠΣ Τρίκαλα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης

3 χρυσά, 3 αργυρά, 4 χάλκινα, δυο πέμπτες, μια έβδομη και μια όγδοη θέση

 

Πρωταθλητής Ελλάδας, αναδείχτηκε ο ΑΠΣ Τρίκαλα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης U13 και U11 (10- 13 χρονών) που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 6/11/2021 στη Λάρισα.

Η παρουσία των μικρών παλαιστών ήταν απόλυτα ικανοποιητική και η χαρά της συμμετοχής τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο σύλλογός μας για μια ακόμη φορά επιτέλεσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατακτώντας την πρώτη θέση και πολλές νίκες.

Συνολικά οι 14 αθλητές μας πήραν 3 χρυσά μετάλλια, 3 αργυρά μετάλλια, 4 χάλκινα μετάλλια, δυο πέμπτες, μια έβδομη και μια όγδοη θέση:

 1. ΝΤΟΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1ος
 2. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1ος
 3. ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 1ος
 4. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2ος
 5. ΛΩΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 2ος
 6. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2ος
 7. ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 3ος
 8. ΤΕΡΤΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3ος
 9. ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 3ος
 10. ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 3η
 11. ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 5ος
 12. ΜΕΜΤΣΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 5ος
 13. ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 7ος
 14. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 8ος

 

Στην συνολική βαθμολογία ο ΑΠΣ Τρίκαλα με 124 βαθμούς κατατάχτηκε στη πρώτη θέση, ο ΠΑΟΚ με 116 βαθμούς στη δεύτερη θέση και ο Θησέας Περιστερίου με 95 βαθμούς στην τρίτη θέση.

Στη σειρά των πολλαπλών δράσεων και των αγωνιστικών επιτυχιών του συλλόγου μας προστίθενται για φέτος ακόμη δέκα μετάλλια και αρκετά πλασαρίσματα σε πανελλήνιους αγώνες.

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συνεισφέρει τόσο στην αθλητική όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών, συνεχίζει να διοργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής καθώς και την αυτονόητη διασύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ένας σύλλογος όπου οι πρωτοβουλίες των δασκάλων βρίσκουν αντίκρισμα στα μάτια των παιδιών.

Ένας σύλλογος όπου οι προπονητές του δίνουν καθημερινά κομμάτι από την ψυχή τους ώστε οι μαθητές του να ασκούνται σ’ ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, δίνοντάς τους θάρρος και δείχνοντάς τους ενδιαφέρον για την ομάδα τους, βοηθώντας τα να δουλεύουν για τη βελτίωση των ικανοτήτων τους και για τίμια συμπεριφορά σε κάθε παιχνίδι, διδάσκοντάς τα ότι η σκληρή δουλειά και η τίμια προσπάθεια είναι, συχνά, σημαντικότερη από τη νίκη.

Η υπεροχή είναι μέρος της ευρύτερης αυτής παιδείας την οποία προσπαθεί να αποκτήσει ο νέος. Η υπεροχή σχετίζεται με τον τρόπο που αγωνίζεται κανείς, άσχετα αν στο τέλος είναι νικητής ή όχι. Η νίκη δεν αποτελεί πλέον κριτήριο υπεροχής. Σημασία έχει η συμμετοχή, η καλή διαγωγή και η επίδειξη του αθλητικού πνεύματος.

 

Προτεραιότητα του ΑΠΣ Τρίκαλα είναι ο αθλητής και η πραγματική ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή, την προσπάθειά τους αλλά και το εξαιρετικό τους ήθος.

 

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

 

Σχετικές δημοσιεύσεις