Πολλά υποσχόμενη η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Αθανασίου Νταλιάνη

Παρουσιάσθηκε προχθές στο Μουσείο Τσιτσάνη

Όταν η άλλοτε κοπέλα του Τόνι τον αποκαλεί “βούρλο”, η ζωή του αλλάζει με απρόσμενο τρόπο. Όχι μόνο θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα παράνομο κύκλωμα αλλά και θα γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του. Όμως, το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για εκείνον και σύντομα θα βρεθεί κάπου στην πανέμορφη Κρήτη όπου η μοίρα του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία, κυρίως στον έρωτα. Μπορεί μια τυχαία λέξη να μας αλλάξει τον κόσμο; Υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες; Κι αν ναι, τότε
ποιος ορίζει τη συνέχεια; Παίρνει ο καθένας ό,τι του αξίζει; Και η Δικαιοσύνη; Προς τα πού άραγε γέρνει εκείνη;

Η προαναφερθείσα πολλά υποσχόμενη για τον αναγνώστη περίληψη ανήκει στο βιβλίο του συμπατριώτη μας μηχανικού αυτοκινήτων κ. Αθανασίου Νταλιάνη  «Ένα βούρλο στην Εθνική Οδό» που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις εκδόσεις Διάνοια και το βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη. Χαρακτηριστικό είναι και αυτό που ανέφερε κατά την παρουσίασή του ο εκπαιδευτικός κ. Θωμάς Παπαευθυμίου: «Άρχισα να το διαβάζω ένα απόγευμα με μεγάλη περιέργεια και μέσα σε 3 ώρες το είχα κιόλας τελειώσει. Είχα μείνει έκπληκτος. Μόλις είχα διαβάσει ένα βιβλίο που κυλούσε σαν νερό, με γλώσσα απλή και κατανοητή σε όλους. Με μια πλοκή που πολλές φορές με κρατούσε σε αγωνία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ο συγγραφέας δεν ξεχνά να τονίζει ηθικές αξίες και συναισθήματα που έχουμε βιώσει όλοι μας έστω και μια φορά. Μιλά για έρωτα, αγάπη, δικαιοσύνη, ιδανικά. Δεν πλατιάζει σε περιγραφές και λεπτομέρειες που πολλές φορές φαίνονται βαρετές. Χρησιμοποιεί διαλόγους μέσα από την καθημερινή ζωή».

Ακολούθησε ο ηθοποιός κ. Αθανάσιος Μπιλιάλης που υπογράμμισε: «Το βιβλίο που παρουσιάζουμε δεν στοχεύει ούτε στην κοινωνική καταξίωση του συγγραφέα, ούτε στην εμπορικότητα και το κέρδος. Δεν υιοθετεί εγγυημένες φόρμες ούτε πατενταρισμένους τρόπους γραφής. Είναι άμεσο και αληθινό. Προέκυψε από την αυθόρμητη ανάγκη του συγγραφέα να αμυνθεί στην ευτέλεια μιας σχεδόν αδιάφορης πραγματικότητας. Πρόκειται για γνήσια λαϊκή έκφραση, για πρωτογενή λογοτεχνία. Δεν διεκδικεί δάφνες λογοτεχνικής γραφής. Πρόκειται για μια ωδή στον έρωτα, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη συγχώρεση, την αγάπη για το περιβάλλον, την τέχνη και τα ταξίδια. Για όλα αυτά τα απλά και όμορφα που μας συνέχουν, αλλά απαιτούν τόλμη και αρετή για να λευτερωθούν».

Την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά ο κ. Βαγγέλης Μπαρμπαρούσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις