Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου συγκλονιστικού βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη

 

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη όπου πραγματοποιήθηκε από το βιβλιοπωλείο ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και τις εκδόσεις Μίνωας η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολύ αγαπητού και επιτυχημένου συγγραφέα κ. Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Αυγή-το θαμμένο τετράδιο» μέσω του οποίου ταξιδεύουμε στο Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας το 1949 για να γνωρίσουμε μια αληθινή ιστορία μέσα από τα μάτια της εξόριστης Αυγής. Ένας τόπος, μια ιστορία που κόβει σαν ξυράφι. Ένα θαμμένο τετράδιο, το οποίο έχει να μαρτυρήσει πάρα πολλά.

Όπως σημείωσε η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω κα Δώρα Μπαρσούκη «Το βιβλίο περνάει σημαντικά μηνύματα όπως η κατανόηση, ο διάλογος, η συμφιλίωση με την ιστορία μας ακόμα και με τις δυσκολίες μας, παρακολουθεί τις ζωές απλών ανθρώπων-απλών γυναικών που δεν λύγισαν αλλά με δύναμη ψυχής στάθηκαν στα πόδια τους, βρήκαν την άκρη και προχώρησαν» ενώ η MSc θεολόγος, Διευθύντρια Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κα Ζέφη Νικολάου τόνισε πως «Με το νέο εξαιρετικό του βιβλίο ο συγγραφέας μας ταξιδεύει σε άγνωστες αλλά και γνωστές σελίδες του εμφυλίου πολέμου, μια τραγική περίοδο για την Ελληνική Ιστορία αλλά και μια περίοδο που οφείλουμε να γνωρίζουμε και να ψάχνουμε εμείς και οι νεότερες γενιές. Όλο αυτό γίνεται με έναν ευαίσθητο και κομψό τρόπο και με μία λεπτότητα που δεν μπορεί παρά να ταξιδέψει τον αναγνώστη σε αυτό που λέμε αλληλεγγύη, αγάπη, δημοκρατία και την ελευθερία που όλοι θέλουμε»

 

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Βιβή Μαργαρίτη, αποσπάσματα αφηγήθηκε η ηθοποιός κα Χριστίνα Αλεξανιάν, συνόδευσε μουσικά η υπέροχη χορωδία της Μουσικής Σχολής Παπαστάθη ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Ευεργετικού Συλλόγου Γαρδικίου Αθαμάνων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» κ. Χρήστος Μπατατόλης που πρόσφερε αναμνηστικά του χωριού στον συγγραφέα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις