ΠΕΠΑΛ Τρικάλων Εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιοτεχνία snacks PROTEAS BARS

Την Τρίτη 2/4/2024 οι μαθητές του τμήματος Α2 της πρώτης τάξης του Πρότυπου ΕΠΑΛ Τρικάλων  με συνοδούς καθηγητές τις κ. Αβδελίδου Ελένη και Χαραλαμποπούλου Δέσποινα, επισκέφτηκαν την βιοτεχνία snacksPROTEASBARSπου αποτελεί δραστηριότητα της TRIMASFOODSCOMPANY.

H PROTEAS BARS που δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης μπισκότων και μπαρών δημητριακών είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 2021. Η επίσκεψη των μαθητών του σχολείου μας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ήταν μια εκπαιδευτική εμπειρία που τους βοήθησε να μάθουν περισσότερα για τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων, την υγιεινή διατροφή και τη βιομηχανία τροφίμων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τα διάφορα στάδια της παραγωγής μπισκότων, να μάθουν για τα υλικά που χρησιμοποιούνται, να κατανοήσουν την ασφάλεια των τροφίμων αλλά και να δοκιμάσουν νόστιμα μπισκότα και μπάρες δημητριακών. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα όπως η βιώσιμη παραγωγή και οι επιπτώσεις της βιομηχανίας τροφίμων στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη μας στα πλαίσια του μαθήματος “Κατασκευές, Παραγωγή και Βιομηχανία” ενθάρρυνε την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και την εκπαίδευση για την υγιεινή διατροφή στους μαθητές και τους βοήθησε στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη φιλοξενία, την ξενάγηση και για το γλυκό κέρασμα, την ομάδα εργαζομένων της επιχείρησης και ιδιαιτέρως την κυρία Αλεξάνδρα Τρίμα και τον κύριο Χρήστο Τρίμα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις