Παρέμβαση Παπαστεργίου για τη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

Αμεση παρέμβαση του Δήμαρχου Τρικκαίων για τη σιδηροδρομική γραμμή και απάντηση από τους αρμόδιους του ΟΣΕ. Από την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παπαστεργίου είχε δρομολογήσει την αποστολή επιστολής στους επικεφαλής του ΟΣΕ και των εταιρειών του ομίλου, αναφερόμενος στα «τεράστια προβλήματα και την πλήρη αδυναμία κίνησης των τρένων στη σιδηροτροχιά», μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Ιανός».
η επιστολή στους κ. Αθανάσιο Κοτταρά, Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ.Σ. ΟΣΕ, Χρήστο Βίνη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΓΟΣΕ και καθ. Φίλιππο Τσαλίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπενθύμιζε ότι «οι κάτοικοι των Τρικάλων και ολόκληρης της δυτικής Θεσσαλίας ανέκαθεν αποδείκνυαν την αγάπη και προτίμησή τους στο τρένο».
Και ζητούσε ο κ. Παπαστεργίου:
1.  Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επανέναρξη των δρομολογίων με τρένο, καθώς αυτό αποτελεί μέσο μετακίνησης για τους δυτικοθεσσαλούς.
2. Μέχρι την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, η δρομολόγηση λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα ήταν μια πρόσκαιρη, αλλά ουσιαστική λύση.
Σε απάντηση ο κ. Κοτταράς, με επιστολή του σημειώνει:

  1. Στη γραμμή Λιανοκλάδι – Λάρισα δόθηκε σε κυκλοφορία την Κυριακή 27.9.2020, η γραμμή ανόδου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η γραμμή ανόδου στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός, οπότε θα υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στις δύο γραμμές.
    Επίσης συνεχίζονται και οι εργασίες στον υποσταθμό Παλαιοφαρσάλου, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, ώστε να αποκατασταθεί η Ηλεκτροκίνηση.
    Με την πρόοδο των εργασιών θα μειώνεται και ανάλογα ο χρόνος καθυστέρησης του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.
  2. Στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές τμηματικά σε 2.500 μέτρα γραμμής, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, ξεκινούν αύριο οι εργασίες. Η γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καρδίτσα θα έχει αποκατασταθεί έως την Παρασκευή 10.2020 και το Καρδίτσα – Καλαμπάκα έως το Σάββατο 31.10.2020, οπότε θα υπάρξει και πλήρης επαναλειτουργία της γραμμής.

Σχετικές δημοσιεύσεις