Παπαστεργίου για κορονοϊό: Ας το παλέψουμε όλοι μαζί, να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε

Με μια σε προσωπικό τόνο ανάρτηση στο facebook, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, απευθύνεται στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές για το θέμα του κορονοϊού. Κύριο θέμα, η προσωπική συμβολή του καθενός, στην προσπάθειά μας, να “το παλέψουμε όλοι μαζί, με τη σοβαρότητα που το κάναμε τον Μάρτιο”, “μήπως και σώσουμε την παρτίδα, μήπως και σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε”.

Η ανάρτηση αναλυτικά:

«Ρε σεις, μήπως πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του κορωνοϊού;

Δεν σας κρύβω πως στα Τρίκαλα, μέρα με τη μέρα, ανησυχώ πολύ περισσότερο.

Τα κρούσματα στην περιοχή μας αυξάνονται, πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μάλλον για κάποιον μεταφυσικό λόγο, ο κορωνοϊός δεν μας αφορά, δεν θα κολλήσουμε, δεν θα πάθουμε τίποτε, όμως τα νούμερα μας διαψεύδουν.

Νούμερα που ξεπερνούν τα δέκα (10) κρούσματα την ημέρα, πρώτη απώλεια που αποδίδεται στον κορωνοϊό και κάθε μέρα τμήματα ή και ολόκληρα σχολεία να κλείνουν.

Την ίδια ώρα κάνουμε γάμους, γλέντια και δεξιώσεις πριν το γάμο, ενώ θεωρούμε υποτιμητικό ή δείγμα στέρησης της ελευθερίας μας, να φορέσουμε μάσκα.

Ελπίζω να αφυπνιστούμε όλοι (σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου), να σκεφτούμε πως μάλλον τα δύσκολα δεν πέρασαν αλλά είναι μπροστά μας και να κάνουμε ο καθένας αυτό που το καθήκον αλλά και η συνείδησή του, του επιβάλλει.

Ναι, χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι, όμως η ώρα αυτή είναι πρωτίστως και ώρα της ατομικής ευθύνης.

Περιορίστε όσο μπορείτε τις συναθροίσεις. Αν στον κύκλο σας κάποιος έχει νοσήσει, καθήστε μέσα. Ενημερώστε, τους δικούς σας και κυρίως προσπαθήστε να περάσετε το μήνυμα στα παιδιά. Σίγουρα όμως χρησιμοποιήστε μάσκα.

Ας το παλέψουμε όλοι μαζί, με τη σοβαρότητα που το κάναμε τον Μάρτιο, μήπως και σώσουμε την παρτίδα, μήπως και σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις