Παπακώστα: «Προϋπολογισμός 2022 – Το βήμα από την ανάσχεση της πανδημίας, προς την ανάκαμψη και την κανονικότητα!»

Επί της κυρώσεως του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2022, τοποθετήθηκε εχθές, από το βήμα της Βουλής, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Η Βουλευτής τόνισε, πως ο Προϋπολογισμός για το 2022 θέτει την κοινωνία στο επίκεντρο, που σε αυτήν την συγκυρία ακολουθεί δύο παράλληλους δρόμους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα έναν κοινό σκοπό:

–     Από τη μία πλευρά περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες με στόχο   την αποκλιμάκωση της πανδημίας. Με βασική μας δέσμευση πως «ο,τι χρειαστεί η υγεία θα το έχει»!

–     Και από την άλλη, συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις για την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη, ώστε να μειωθούν σταδιακά οι ανισότητες και να επιτευχθεί η διαρκής αύξηση του δημόσιου πλούτου, προς όφελος όλων.

 

Ακόμη, έντονες ήταν οι αιχμές που άφησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα για την δημοσιονομική πολιτική που άσκησε τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, αυξάνοντας την φορολογία, επιβάλλοντας 29 νέους φόρους και προχωρώντας σε 20 μειώσεις συντάξεων. Αντιθέτως, ανέφερε πως σε 2,5 χρόνια η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε πάνω από 10 μειώσεις και απαλλαγές φόρων, φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

 

Επιπλέον, η κα. Παπακώστα συνέχισε πυροδοτώντας την συζήτηση, υπογραμμίζοντας, την «Ψήφο Εμπιστοσύνης» προς την χώρα μας από κολοσσιαίες εταιρείες, παγκόσμιου βεληνεκούς, προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα, για το κομμάτι της καινοτομίας, στο οποίο και επενδύει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Και για να εξηγούμαστε όταν λέμε καινοτομία, εννοούμε τις start ups, νεοφυείς εταιρείες- τεχνοβλαστούς και προφανώς αποκλείουμε εταιρείες τύπου εκείνης του κ. Σκλία, θαρρώ  VoxPop Analysis την λένε, που ενείχε το στοιχείο της καινοτομίας, ΜΟΝΟ στο γεγονός ότι δεν απασχολούσε ούτε έναν υπάλληλο…»

 

Τέλος, έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Γνωρίζουμε ότι μαγικές συνταγές σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον δεν υφίστανται… Το εθνικό καθήκον όμως, επιβάλλει να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και εμείς θα προχωρήσουμε με πατριωτική συνείδηση, σύνεση, συναίνεση και ρεαλισμό, με ταυτόχρονη την πολιτική & κοινωνική σταθερότητα, ασφάλεια και αίσθημα δικαιοσύνης.»

Σχετικές δημοσιεύσεις