Παναγιώτης Μάνος: Να μην ριχθεί στον καιάδα ο πολιτισμός

Προτάσεις της ψυχής του Χ.Ο.Τ. για πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων με ασφάλεια και την στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο

 

Ζητούμε την άρση της απαγόρευσης και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων σύμφωνα με τους όρους προφύλαξης που έχουν τεθεί:

Μεταφορά της κάθε πολιτιστικής εκδήλωσης σε χώρο μεγαλύτερο από αυτόν που συνηθιζόταν μέχρι σήμερα π.χ. από την πλατεία στο γήπεδο ποδοσφαίρου, με παράλληλη αυστηρή τήρηση ανώτατων επιτρεπτών ορίων συμμετεχόντων.

Συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού χορευτών σε κάθε εκδήλωση με τη διατήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

Απόσταση μεταξύ των μουσικών που έτσι ή αλλιώς διατηρούνταν μέχρι σήμερα.

Πραγματοποίηση των εθίμων (βλ. κλήδονας), που από τη δομή τους καλύπτουν τους όρους προφύλαξης που έχουν τεθεί.

Απολύμανση και καθαρισμός των φορεσιών, πριν και μετά την παράσταση. Διαδικασία που ακολουθείται έτσι και αλλιώς.

Συμμετοχή στο χορό κατά οικογένειες ή παρέες των 10 ατόμων, όπως γινόταν και «παραδοσιακά» παλαιότερα.

Τροφοδοσία με ευθύνη των συλλόγων, σύμφωνα με τους όρους που έχουν τεθεί.

Επιπλέον, ζητούμε την αυτονόητη συνέχιση της δραστηριοποίησής μας και τη διατήρηση όλων των ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που διατηρεί ο κάθε σύλλογος. Προτείνουμε για τα τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακού χορού τη δημιουργία από το Σεπτέμβριο :

Μικρότερων τμημάτων, αν οι όροι προφύλαξης συνεχίσουν να ισχύουν.

Την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής στους χώρους που πραγματοποιούνται τα μαθήματα (χρήση αντισηπτικού στην είσοδο της αίθουσας ή χρήση γαντιών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κλπ).

Εφαρμογή όσων θα ισχύσουν για τα σχολεία, φροντιστήρια και αθλητικά σωματεία και για τους εργαζομένους στους πολιτιστικούς συλλόγους.

Οικονομική υποστήριξη των εργαζομένων σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία αλλά και όσων ακόμη θίγονται από την απαγόρευση των πολιτιστικών εκδηλώσεων (παραδοσιακοί μουσικοί, χοράρχες, τεχνικοί υποστήριξης εκδηλώσεων κ.α.) για όσο διάστημα θα ισχύει η εν λόγω απαγόρευση. Επίσης, οικονομική υποστήριξη σε όσους φορείς θίγονται από τις απαγορεύσεις στη βάση της ίδιας λογικής της υποστήριξης που έλαβαν ή θα λάβουν οι θιγόμενες επιχειρήσεις και πάλι για όσο διάστημα θα ισχύει η εν λόγω απαγόρευση.

Σεβαστείτε το Λαϊκό Πολιτισμό. Σεβαστείτε τον Παραδοσιακό Χορό και Μουσική.

Μην ρίχνετε στον καιάδα της ανεργίας τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (χοροδιδασκάλους, μουσικούς, χοράρχες, εικαστικούς, τεχνικούς κ.ά) στους Πολιτιστικούς Συλλόγους/Σωματεία.

Στηρίξτε τη βιωσιμότητα των Πολιτιστικών Συλλόγων

Στηρίξτε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Είμαστε εδώ.

ΔΕΝ είμαστε αόρατοι!

Σχετικές δημοσιεύσεις