Πανέτοιμη η Π.Ε. Τρικάλων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Η πλήρης ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, επαναβεβαιώθηκε το πρωί της Τρίτης στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, υπό τον συντονισμό του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μπουτίνα, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το επίπεδο ετοιμότητας της πολιτικής προστασίας όσον αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν στο Νομό, με τον μηχανισμό της Π.Ε. Τρικάλων να δηλώνει πανέτοιμος για την αντιμετώπισή τους. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, ενώ υπάρχει ετοιμότητα και για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που έχει επικαιροποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη καθαρισμών των φρεατίων από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης των Δήμων, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα πριν έχουμε σημαντικές σε ύψος βροχής και ένταση βροχοπτώσεις.

Τόσο ο κ. Μπουτίνας, όσο και ο κ. Μπάρδας εκ μέρους της Π.Ε., αναφέρθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισαν την ανάγκη συνέχισης αυτής με σκοπό την προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, πως και την φετινή χρονιά, η Π.Ε. Τρικάλων υλοποίησε και υλοποιεί σειρά αντιπλημμυρικών έργων, που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο την περιοχή μας ενόψει του χειμώνα. Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Μιχαλάκης, προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδιασμού με κεντρικό άξονα την προστασία των πολιτών, με ένα δυναμικό προγραμματισμό που εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Τρικάλων ήταν οι : Μπάρδας Κων/νος εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περ. Σύμβουλος Τσιάρας Αθανάσιος, Γαβριηλίδης Κων/νος Δντης Πολ. Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μήτραινας Δημήτριος Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων,  ΥπΔκτης ΣΜΥ κ. Ζορμπάς, Πύραρχος Δημήτριος Γαλάνης Δκτης Ν. Τρικάλων, Σπύρος ΑποστολόπουλοςΠροϊστάμενος Πολ. Προστασίας Δήμου Πύλης, Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Ζιάκας, Δντης ΔΕΔΔΗΕ Δημούσιος Θεμιστοκλής, Προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ ΜπεχλιβάνοςΒαϊος, Δντης Δασών Μπουλογεώργος Χρήστος, Αντιδήμαρχος Δήμου ΤρικκαίωνΦόρρηςΡόμπος, Αντιδήμαρχος ΦαρκαδόναςΓεωργολόπουλος Ιωάννης, Υπάλληλος Αγροτικής Ανάπτυξης Τζέλης Ευάγγελος, εκπρόσωπος ΛΕΔ Σκύφτας Λουκάς και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων Φωλίνας Στέφανος.

Σχετικές δημοσιεύσεις