Παγκόσμια διάκριση Καθηγητών του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Στο ενεργητικό του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προστέθηκε μία ακόμα επιτυχία, ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία του. Σύμφωνα μεέγκυρη μελέτη που πρόσφατα δημοσιεύθηκεστο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό PLOSBIOLOGY4 Καθηγητές του Τμήματός μας συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως.

Πρόκειται για τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Γιάννη Κουτεντάκη, τον Αν. Καθηγητή κ. Αντρέα Φλουρή, την Αν. Καθηγήτρια κα Μαρίνα Παπαστεργίουκαι τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, το επιστημονικό έργο των οποίων κρίθηκε ότι συμβάλεισημαντικά στην πρόοδο της επιστήμης παγκοσμίως(πλήρη δεδομένα εδώ: https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2).

Το ως άνω αποτέλεσμα  βασίστηκε σε ένα αρχικό σύνολο περίπου 30 εκατομμυρίων ερευνητών-επιστημόνων από όλο τον κόσμο, από το οποίο ένα υποσύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της εν λόγω μελέτης. Να σημειωθεί ότι η εκπροσώπηση του ΤΕΦΑΑ με 4 μέλη στην παγκόσμια κορυφή των ερευνητών-επιστημόνων είναι η πολυπληθέστερη τόσο μεταξύ όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσο και μεταξύ των υπολοίπων ΤΕΦΑΑ της χώρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις