Πάρκο ετοιμάζει στην πλατεία των οδών Φιλελλήνων – Θεοδοσοπούλου ο Δήμος Τρικκαίων

Με πρόταση προϋπολογισμού 650.000€ που υπέβαλλε στο «Πράσινο Ταμείο» ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέο χώρο πρασίνου και πάρκο στο κέντρο σχεδόν της πόλης. Ανάμεσα από τις οδούς Θεοδοσοπούλου, Φιλελλήνων, Σαρανταπόρου, ελάχιστα μέτρα από την κεντρική πλατεία, ανάμεσα σε πολυκατοικίες, δίπλα στη ΔΕΗ και στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ε ΚΑΠΗ, η πρόταση του Δήμου Τρικκαίων είναι σαφής: δημιουργία πάρκου για τη γειτονιά, τους πολίτες, τα παιδιά. Ο Δήμος Τρικκαίων έχει δημιουργήσει παιδική χαρά (πιστοποιημένη και σύγχρονη) στο ανατολικό τμήμα της πλατείας αλλά στόχος είναι, πλέον, να δημιουργηθεί ένα πάρκο δραστηριοτήτων για όλη την περιοχή.
Η πρόταση έχει τίτλο «Ανάπλαση πλατείας στην περιοχή ΔΕΗ του Δήμου Τρικκαίων» και υποβλήθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου» για τα έτη 2023-2024 και ειδικότερα στον Άξονα 1 με τίτλο «Αστική Αναζωογόνηση & λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου»
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο του προγράμματος, προωθούνται έργα και παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων. Έτσι ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποίησε το σκέλος του προγράμματος που ονομάζεται «Σύνθετες αστικές αναπλάσεις», προτείνοντας επεμβάσεις για τη δημιουργία του πάρκου.
Εξάλλου η περιοχή με την αυξημένη οικιστική κάλυψη, δε διαθέτει πλατεία, ενώ μεν την πρόταση
– δημιουργείται χώρος πρασίνου με φυτική γη, φυτεύσεις θάμνων και δένδρων.

– τοποθετούνται ξύλινα όργανα (π.χ. πύργος αναρρίχησης, μονόζυγο, εναέριος διάδρομος, μονοπάτι ισορροπίας και μονοπάτι ευκινησίας)

– διαμορφώνονται διάδρομοι ανάμεσα στο πράσινο

– τοποθετείται «έξυπνο Ηλιακό Δέντρο S-Tree» με καινοτόμο και οικολογικό σχέδιο αστικού εξοπλισμού δημόσιου φωτιστικού, λειτουργώντας και ως παγκάκι 12 ατόμων

– τοποθετούνται στοιχεία αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, πέργκολες, σιντριβάνι

Τα συνολικά οφέλη, προφανή: η περιοχή αποκτά χώρο δραστηριοτήτων, χώρους ξεκούρασης, ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, το πράσινο αναδεικνύεται, τα παιδιά μπορούν να παίζουν και να ασκούνται σε χώρο ασφαλή.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις